StoryEditorOCM
ForumŠTO JE IMUĆNOG POMORCA NATJERALO DA UBIJE TROJE LJUDI?

Većina ih je uvjerena da postoji samo jedan uzrok brutalnog zločina

28. travnja 2017. - 01:08
8662688

Dan nakon ubojstva 70-godišnjih supružnika Milke i Hakije Keranovića te Ivana Bajića (65), Brodaričani se nisu oporavili od drame koja je započela jučer oko 16.30 sati pronalaskom beživotnih tijela žrtava na predjelu Gominjaka, a završila 40 minuta iza ponoći pucnjem kojim si je trostruki ubojica Boris Luketa (59) pokušao oduzeti život - piše Šibenski.



Na Gominjaku, pred kućom Keranovićevih, rasporedilo se više policijskih vozila. Istražitelji Centra za forenzička istraživanja "Ivan Vučetić" iz Zagreba radili su svoj posao. Pridružili su im se i šibenske kolege. Svaki je trag valjalo pomno istražiti, izuzeti svaki otisak. Mnoga su pitanja još uvijek bez odgovora, i istražiteljima, i mještanima.



Jedno od njih je - što je dugogodišnjeg pomorca, upravitelja stroja, koji "nije znao što je imao", kako opisuju Luketu, natjeralo da krene u krvavi pohod. To se, slažu se, može samo pretpostavljati. Mnogi su uvjerenja kako su to bili neraščišćeni dužničko-vjerovnički odnosi s Keranovićima koji su mu dugovali stotine tisuća eura.



Na ime tog duga koji je, po nekim pričama, narastao s kamatama i do pola milijuna eura, Luketi je trebala pripasti u vlasništvo kuća dužnika. Najavljivana je, navodno, javna dražba u kojoj se pomorac trebao pojaviti kao kupac. Kuloari tvrde da je iz nekog razloga odustao.



Pretpostavljaju da je sa Kemalom Keranovićem, sinom ubijenog bračnog para, dogovorio neki drugi izvansudski aranžman i tako propustio priliku da, kao vjerovnik, formalno poravna račune s Keranovićima.

...opširnije o tragediji koju Brodarica ne pamti pročitajte u sutrašnjem, tiskanom izdanju "Slobodne Dalmacije"

19. travanj 2024 17:53