StoryEditorOCM
ForumFOTO/VIDEO - ČETIRI MALA MONTAŽNA DOMA

Ove se genijalne kućice mogu montirati za jedan dan!

Piše Dom i dizajn
1. svibnja 2017. - 23:32
kuce1

Londonska dizajnerska tvrtka Bert & May Group u suradnji s lokalnim arhitektonskim studijem Box 9 pokrenula je proizvodnju niza pametnih montažnih kuća-kutija koje se mogu montirati za manje od jednog dana. Zasad postoje četiri različite veličine ovih montažnih kuća u rasponu od Big Box kuće veličine 46 četvornih metara s dvije spavaće sobe, za obitelj, do malog doma s jednom sobom veličine 7,7 četvornih metara.

Pogledajte video!

 

Ove genijalne kuće zapravo su potpuno funkcionalni mali stanovi uređeni u rustikalnom stilu, izrađene su od eko prijateljskih materijala s kvalitetnom izolacijom i zelenim krovom i, što je najbolje, mogu se proizvesti za samo 14 dana.

 

 

 

Big Box dom je nastao kao posljedica čvrstog uvjerenja ekipe iz Bert & May Groupa da bi svi trebali imati pristup povoljnim, kvalitetno izrađenim i održivim kućama sa sjajnim performansama. I baš zato je kompletan dizajn Big Box kuća fokusiran na skladišni prostor, učinkovito grijanje, izolaciju, obilje prirodnog svjetla i dobar protok zraka. Štoviše, svaka je kuća izrađena od recikliranih i održivih materijala, kao što je već korišten stajski hrast za vanjske i unutarnje zidove, reciklirano drvo za podove, dvostruko glazirana aluminijska vrata i prozori od kaljenog stakla.

 

 

 

Napravljen od čeličnih okvira s kvalitetnom drvenom izolacijom, svaki Big Box dom se jednostavno može postaviti na željenu lokaciju i za postavljanje trebate samo jedan dan. Ove montažne kuće mogu izdržati većinu vremenskih nepogoda i imaju garanciju od deset godina. Nadalje, zeleni krov na kući zadržava toplinu tijekom zime, a ljeti hladi interijer. Osim toga, kupci standardni model kuće mogu upotpuniti vanjskim vrtom i solarnom toplinskom energijom.

 

 

 

Osim veličine, kupcima su dostupne opremljene u dvije varijante: Luxury Fit ili Premium Luxury Fit.

 

 

 

Luxury Fit uređena kuća ima 43-inčni Sony TV, Sonos glazbeni sustav sa stropnim zvučnicima, elemente u kupaonici i kuhinji izrađene od poliranog kroma i brušenog nikla, dok Premium Luxury Fit kuća ima još bolje performanse: 49-inčni Sony TV, Autonomics Mirage glazbeni sustav s Amina stropnim zvučnicima, sustav kućne automatizacije pomoću slušalica ili iPad kontrole za upravljanje TV-om, glazbom, rasvjetom i grijanjem. A svaka Big Box kuća ima standardni termostat, detektor dima, Luxul Desk ruter i Factory Lux industrijsku rasvjetu.

 

 

 

 


Sigurno vas zanimaju i cijene ovih kuća! Pogledajte u nastvaku ….

Teeny Box je zaista mala prostorna jedinica, veličine 7,7 četvornih metara. Riječ je o jednoj sobi bez kupaonice, kuhinje i ostalog sadržaja. Ova kuća je zamišljena kao soba za goste u dvorištu, kućni ured ili art-studio.

Eksterijer: 3,4 x 3,4 x 3,4 metra
Interijer: 2,8 x 2,8 x 2,4 metra
Cijena Luxury Fit modela iznosi 25.000 funti, a Premium Luxury Fit modela 50.000 funti.

 

Little Box kuća veličine je 19 četvornih metara. Ima jednu spavaću sobu sa zasebnom kupaonicom, velike prozore i klizna vrata koja se otvaraju prema okolnom krajoliku. Njezin se izgled ne razlikuje puno od velikog hotelskog apartmana. Ova kućica može biti vikendica ili dvorišna kuća za goste.

Eksterijer: 3,4 x 7,5 x 3,4 metra
Interijer: 2,8 x 6,9 x 2,4 metra
Cijena Luxury Fit modela iznosi 70.000 funti, a Premium Luxury Fit iznosi 120.000 funti.

Big Box kuća s jednom sobom je gotovo identična dvosobnoj verziji, ali ima nešto manju vanjsku visinu i nema drugu spavaću sobu, zbog čega ima prostraniji dnevni boravak, blagovaonicu i spavaću sobu.

Eksterijer: 4,2 x 20 x 3 metra, uključujući i terase
Interijer: 4,2 x 17,2 x 2,4 metra
Cijena Luxury Fit kuće iznosi 150.000 funti, a za Premium Luxury Fit kuću trebate izdvojiti 200.000 funti.

Big Box kuća s dvije spavaće sobe veličine je 46 četvornih metara. Kuhinja, otvorena blagovaonica i dnevni boravak okrenuti su prema vanjskoj terasi na koju imaju i izlaz. Središnja kupaonica ima i pomični zid za tuširanje na otvorenom, jednu spavaću sobu ili studio te master spavaću sobu smještenu na kraju kuće.

Eksterijer: 4,2 x 20 x 3,4 metra, uključujući i terase
Interijer: 4,2 x 17,2 x 2,4 metra

Cijena Luxury Fit kuće iznosi 175.000 funti, dok za Premium Luxury Fit trebate izdvojiti 225.000 funti.

20. travanj 2024 16:01