StoryEditorOCM
ForumDRAMA NA ODMORIŠTU DALMATINE

Pijan policajcu dao speed, a onda je krenulo bježanje, opiranje i vrijeđanje

Piše PSD
22. svibnja 2017. - 17:42
wwww

Jučer oko 17:20 sati na autocesti, odmorište Radošić, policijski službenici prometne policije zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 30-godišnjak, a u vozilu se nalazio i 32- godišnjak kao suvozač. 

Obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je da se isti nalaze u alkoholiziranom stanju, te je kod 30-godišnjaka izmjerena koncentracija alkohola u organizmu od 1,61 g/kg, a kod 32-godišnjaka 1,63 g/kg. 

Tijekom postupanja policije 32-godišnjaka je istima dragovoljno predao  1,4 grama droge speed, te je nakon što je obaviješten da će biti priveden u službene prostorije počeo bježati i opirati se postupanju, radi čega su nad istim uporabljena sredstva prisile (tjelesna snaga i sredstva vezivanja).  

Tridesetdvogodišnjak je čitavo vrijeme tijekom postupanja policije unatoč izdanim upozorenjima vrijeđao i omalovažavao policijske službenike. 

Policijski službenici su također primijenili sredstva prisile i prema 30-godišnjem vozaču kojeg je drugi policijski službenik spriječio u nasrtanju na policajca koji je postupao prema 32-godišnjaku.   

Obojica su uhićeni, dovedeni u službene prostorije, pružena im je liječnička pomoć, te su im utvrđene lakše tjelesne ozlijede.  

Danas tijekom dana će uz optužne prijedloge biti odvedeni na prekršajni su i to 30-godišnji vozač jer postoji sumnja da je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola, da je odbio testiranje na pristunost droga u organizmu i da je upravljao vozilom za vrijeme dok mu je na snazi zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima svih kategorija zbog čega će nadležnom Prekršajnom sudu podnesen optužni prijedlog zbog postojanje sumnje u počinjenje prekršaja iz članka 199, čl. 282 i čl. 289 Zakona o sigurnosti prometa na cestama, dok će u odnosu na 32-godišnjaka biti podnesena optužni prijedlog zbog postojanja sumnje u počinjenje prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. 

19. travanj 2024 16:51