StoryEditorOCM
ForumFOTO: STRAVIČNE SCENE JAVNOG BIČEVANJA

Dok su optuženi homoseksualci plakali i jaukali, razdragana rulja je pozdravljala svaki udarac po leđima!

Piše JL
23. svibnja 2017. - 15:27
c

Dvojica muškaraca optužena za homoseksualni odnos podvrgnuta su javnom šibanju pred mnoštvom promatrača u indonezijskoj pokrajini Acehu u kojoj se primjenjuje šerijatski zakon, u prvom takvom slučaju u toj pobožnoj muslimanskoj regiji. 

Dok su izvodili muškarce koji su lica prekrili košuljama na podignutu platformu ispred džamije u pokrajinskome središtu Banda Acehu, svjetina od oko 500 ljudi oduševljeno je pljeskala.

An Indonesian man is publicly caned for having gay sex, in Banda Aceh, Aceh province, Indonesia May 23, 2017. REUTERS/Beawiharta

Beawiharta / REUTERS

 

Indonesian women stand in front of the Syuhada mosque as they watch a man being publicly caned for having gay sex, in Banda Aceh, Aceh province, Indonesia May 23, 2017. REUTERS/Beawiharta

Beawiharta / REUTERS

 

Čovjek s kapuljačom, poznat kao 'algojo' ili izvršitelj, zatim je počeo šibati muškarce kojima je dosuđeno svakome po 85 udaraca. 

Aceh je jedina indonezijska pokrajina u kojoj se primjenjuje šerijatski zakon kao javno pravo, sa šibanjem kao jednom od kazni. Osim javnog šibanja homoseksualaca, koje je prvo takvo kažnjavanje u Acehu, u pokrajini javnim šibanjem kažnjavaju se među ostalima i kockari te neudane žene koje imaju spolne odnose.

24. travanj 2024 19:35