StoryEditorOCM
ForumMAMIĆEVCI ŽELJNI OSVETE

Boljani zaustavili napad na mladića koji je nokautirao šefa Dinama

9. lipnja 2017. - 11:08
8800410

 

Dan poslije prisilnog slijetanja Zdravka Mamića u more ispred rive u Bolu, taj je incident očekivano glavna tema po kafićima i restoranima toga malog bračkog mjesta. Među fureštima, naravno, Mamić nije baš takva faca, ali svi lokalci prepričavaju što se dogodilo, kako se dogodilo i tko je taj mladić koji je ošamario Mamića, zbog čega se najmoćniji čovjek hrvatskog nogometa u odjeći našao među ribama podno svoje jahte friško vezane u Bolu.

Svi pričaju, ali se boje mikrofona. Nitko od mještana koje smo zatekli na rivi nije se želio predstaviti i ispričati što se dogodilo, ali ako zanemarimo identitet naših sugovornika, e onda se razvežu. Njihov je strah, ili zaziranje od javnog izlaganja, razumljivo.

– Što ću se ja sada miješati, ulaziti u tu priču – kaže nam mladić koji je bio u prvom redu kada je došlo do nemilog događaja.
Kazuje nam kako se sve dogodilo u nekoliko sekundi.


Poletjela šaka


– Brod se usidrio, a mladić koji tu radi vezivao je cime i provjeravao treba li brodu struja, voda...
Mamić je s nekoliko svojih prijatelja stajao odmah do ruba rive, ja sam se nakratko okrenuo, i čim sam vratio glavu, vidio sam da šaka leti prema Mamiću, a ovaj je završio u moru – kaže nam sugovornik.
Što se dogodilo dalje, kako je Mamić reagirao?

– Brzo se snašao, sam je izašao iz mora i preko svoje jahte se vratio na obalu.

– A jeste li vidjeli šta se dogodilo kasnije? – pita nas gospođa koja radi u jednom od kafića nedaleko od "skakaonice" s koje se Mamić otisnuo u more.

Što se dogodilo dalje? Jeste li vi vidjeli? – pitamo gospođu.

– Grupa Mamićevih prijatelja krenula je za ovim momkom, brzo su ga stigli, ovdje negdje kraj pazarića i prvo su ga sapleli, a onda su ga neki od njih željeli i tući. Skočilo je potom nekoliko domaćih Boljana, prvo jedan stariji gospodin, a onda i još nekoliko i zaustavili su moguće teže posljedice za mladića. Zadržali su ga tada do dolaska policije – govori nam gospođa.
Već rano ujutro procurila je informacija kako je napadač iz Pražnica, a radi kao koćar i sada živi u Bolu. Doznalo se vrlo brzo i njegovo ime, riječ je o Domagoju Iveliću (22) koji jest podrijetlom iz Pražnica, ali čitav život živi u Bolu.

Kako to već biva kod ovakvih događaja, puno je verzija, svatko ima neku svoju istinu. Činjenica je da Mamić jest završio u moru nakon što je na njega nasrnuo Ivelić. Mamić je, kako sam tvrdi, stigao u Bol da bi proslavio 60. rođendan svoga brata Stojka, a trebao ih je ugostiti Zdravkov kum Ivan Ivančić Boso, vlasnik bara "Varadero". U "Varaderu" očekivano nisu bili od velikih riječi, prepustili su priču drugim mještanima, a gazda Ivančić, Mamićev kum, navodno je otišao s Bola na dan-dva.
Većina mještana se zgraža nad činjenicom što se takav incident dogodio u njihovu mjestu.

– Gledaj, ja sam hajdukovac, ali ne želim da me se povezuje s ovakvim događajima. Ne volin ga, ali šta da ja udren Mamića i onda ja završin u zatvor. Nisan lud, a čudin se i ovome momku koji je sve ovo napravija isprid svih, di snimaju kamere... – kaže nam jedan od sugovornika.


'Napaljen' na šefa Dinama


Djelatnik na jednom bolskom parkingu tvrdi nam da je Ivelić odavno "napaljen" na Mamića.

– Rekao mi je prije par dana da će ga, čim ga vidi, opalit šakon.

Mamić je i prije dolazio u Bol kod kuma Bose, je li Ivelić mislio "ako dođe i ove godine", ili je, pak, imao pouzdanu informaciju kad dolazi? Neki nam očevici tvrde i kako je, u trenutku Ivelićeva napada na Mamića, nekolicina momaka oko njega u rukama imalo teleskopske palice...

Bol se u svakom slučaju probudio s pričom koja će trajati nekoliko dana, a svaki idući Mamićev dolazak kod kuma Bose bit će pod povećalom.


Čudin se momku koji je sve ovo napravija isprid kamera... – kaže nam jedan sugovornik

19. travanj 2024 01:28