StoryEditorOCM
ForumPAO AVION NA LOŠINJU

Zrakoplov se srušio na teško dostupno područje, na teren izašao i HGSS

Piše PSD
17. lipnja 2017. - 18:56
tn_large_1497687304-20170616_150514-copy

U petak poslijepodne na otoku Lošinju, u blizini turističkog naselja Kandija i malološinjskog aerodroma, srušio se manji zrakoplov pri čemu su tri osobe, austrijski državljani, ozlijeđeni - piše Slobodna Dalmacija.

Kako je izvijestila Hrvatska gorska služba spašavanja, nesreća se dogodila na području jugozapadnog dijela Malog Lošinja.

Prema prvim informacijama HGSS-a, pilot je iz zasad nepoznatih razloga izgubio kontrolu te se letjelica srušila i gotovo je u potpunosti uništena. Dvije su osobe teže, a jedna je lakše ozlijeđena.

- Trojica pripadnika HGSS Stanice Rijeka, OT Mali Lošinj, su unutar 35 minuta sa svojih radnih mjesta došli do mjesta nesreće koje je bilo u gustoj šumi i makiji, navode u HGSS-u.
 
- Svo troje su medicinski zbrinuti i stabilizirani te pripremljeni za transport. Hitna medicinska služba je potom teže ozlijeđene prebacila helikopterom u Rijeku na daljnje zbrinjavanje. Zbog mogućnosti zapaljenja ili eksplozije zrakoplova mjesto nesreće su osiguravali vatrogasci, navode u HGSS-u.

25. travanj 2024 09:14