StoryEditorOCM
ForumBRODOVI NA MORU, UKLJUČITE SE!

Velika potraga za ženom nestalom u Jadranu: 35-godišnjakinja je pala s kruzera

Piše Zadarski.hr
21. lipnja 2017. - 13:36
nestala

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru Rijeka pozvala je sve brodove da se uključe u potragu za nestalom članicom posade broda MSC Musica, koja je u ponedjeljak nestala s ovog kruzera, javlja net.hr.

Nakon što je prijavljen nestanak žene s kruzera koji se kretao na relaciji Venecija – Brindisi, nakon što je sat vremena kružio oko lokacije nestanka, brod je nastavio ploviti.

S obzirom na to da je kruzer prevelik da bi krenuo u pomorsku potragu za nestalom ženom, Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru Rijeka pozvala je sve brodove da pojačano motre područje nestanka te prijave ako nešto primijete, piše portal G1.

Riječ je o 35-godišnjoj Simone Scheuer Sousi koja je na kruzeru, koji inače plovi uz obale Grčke, Italije i Crne Gore, radila kao čistačica. Nestala je kada je brod plovio preko Jadranskog mora.

U potragu je uključen i helikopter koji je poslala Hrvatska, a nestala članica posade, prema pisanjima talijanskih medija, navodno je Brazilka iz Sao Paola koja je došla raditi na kruzer kao sezonski radnik.

Stručnjaci napominju kako su joj zbog toplijeg mora, šanse za preživljavanje veće nego inače te bi mogla preživjeti i do nekoliko dana.

Da je članica posade MSC Musica na plovidbi iz Venecije za Brindisi pala u more i da joj se od  tada  gubi svaki trag, javio  je u utorak naš čitatelj Josip Tolić koji je pratio plovidbu broda i ustupio nam i tonski zapis o poruci hitnosti pomorske Obalne postaje Split Radio, pa smo prvi i objavili ovu informaciju. Već jutros je objavljena velika potraga za nesretnom ženom.
20. travanj 2024 12:14