StoryEditorOCM
ForumDETALJI NESREĆE

'Vraćala sam se kući, naručila sam Uber, a vozač je počeo ispuštati čudne zvukove, pritisnuo gas i pokupio stupić! Vrištala sam, molila da stane...'

Piše Hajdi Karakaš Jakubin / Jutarnji list
3. srpnja 2017. - 22:20
hajdi

Dok se dvoje zagrebačkih policajaca oporavlja od ozljeda koje su zadobili u nedjelju iza ponoći kada se u njih na Trgu žrtava fašizma zabio Mercedesom Oliver D. (27), koji je toga trenutka taksirao za Uber, putnica iz Oliverova vozila Slavica V. (38) ​koja je također lakše ozljeđena, cijelu je vožnju opisala kao pravu noćnu moru. Toj 38-godišnjakinji nije ni na kraj pameti bilo da će nakon 12 sati rada umjesto kući, u zagrljaju svoje četvero djece, završiti u bolnici.

- Pozvala sam taksi koji me pokupio u Varšavskoj. Žurila sam svojoj djeci kući nakon užasno teškog radnog dana. Prvo što sam pitala vozača kad sam ga vidjela je da li je punoljetan jer je izgledao mladolik. Rekao je da ima deset godina više, i da mu je mladolikost često odmagala, pa i kod cura. Kad smo došli do Sheratona, kvačilo mu nije dobro uhvatilo, a sam vozač je počeo proizvoditi neki čudan zvuk. Pitala sam ga je li sve u redu jer mi je učinilo kao da mu je pozlilo. Nije me doživljavao nego je pritisnuo gas i pokupio stupić. Vikala sam da stane, da hoću van, ali on je vozio i dalje. Vrištala sam i molila da se zaustavi. Bezuspješno. Dolaskom na Trg žrtava fašizma gdje je bilo policajaca na cesti i u autu, doista sam pomislila da ćemo konačno stati jer su ga i oni pokušavali zaustaviti, no vozač se zabio direktno u policijsko vozilo – ispričala je za Jutarnji list šokirana putnica Ubera.

​Slavica V. ​od siline naleta je zadobila ozljede radi kojih je cijeli dan provela u bolnici. Bio joj je to treći put, otkriva nam, da koristi uslugu Ubera, no prvi put u životu da je vozač taksija totalno izgubio kontrolu nad upravljačem.

Odmah nakon sudara, 55 minuta nakon ponoći u nedjelju, policajci su im priskočili u pomoć, a vozač je na pitanje je li u redu rekao da jest. Na mjestu policijskog očevida podvrgnut je alkotestu koji je bio negativan, a odgovarat će prekršajno zbog neprilagođene brzine kretanja.

Navodno je vozač svoju vožnju pravdao tepihićem koji je zapeo ispod papučica gasa, kvačila i kočnice, radi kojih je pokupio stupić i zahvatio rubni kamen, no što se točno dogodilo da je vožnja pošla po zlu, tek će se utvrditi.

 
19. travanj 2024 03:38