StoryEditorOCM
ForumISPOVIJESTI PRVIH SUSJEDA UBIJENOG RAPSKOG PSIHIJATRA I NJEGOVIH SUSJEDA

'Doktorova supruga krvava se dokotrljala u naše dvorište, a u tom se trenutku na balkonu pojavio ubojica...'

Piše Boris Orešić / JL
4. srpnja 2017. - 22:08
rab doktor

Crna zastava izvješena je na ulazu u rapsku psihijatrijsku bolnicu u kojoj je radio dr. Siniša Rakić, kojeg je u nedjelju ujutro u obližnjem Barbatu iz automatske puške brutalno ubio susjed Srđan Smojver, koji je navečer i sebi presudio raznijevši se ručnom bombom. 

Njihovi prvi susjedi za Jutarnji list po prvi put iznose svjedočanstva o tragediji koja se u nedjelju ujutro odvijala pred njihovim očima. Iznenadila su ih dva pucnja koja su odjeknula u dvorištu Smojverove i Rakićeve kuće, nakon čega su čuli zapomaganje. Rakić je, govori susjeda, nekoliko minuta zvao upomoć nakon što mu je Smojver propucao noge.

“Izišao sam iz kuće i vidio njegovu suprugu Vesnu Rakić kako skače s balkona apartmana na prvom katu s druge strane kuće. Njezin je muž u tim trenucima još bio živ. Na sebi je imala gaćice i majicu i bila je bosa. Dokotrljala se desetak metara do našeg dvorišta. Noge su joj bile krvave i slomljene. Rekla je da zovemo policiju. Na to se na balkonu pojavio Smojver i kada me je ugledao, rekao mi je da se maknem. Mislim da nije vidio Vesnu koja je ležala pokraj mene. Minutu-dvije kasnije opet se začula pucnjava. Smojver je u Rakića ispalio 5-6 metaka i ubio ga”, kaže za Jutarnji prvi susjed i otkriva kako je teško ozlijeđena Vesna bila u stanju šoka. Preuzeli su je policajci koji su susjedima zapovjedili da maknu automobile i povuku se u kuće.

Otok Rab, 030717.
Barbat 592a.
Prosao je dan nakon sto je 48-godisnji ratni veteran Srdjan Smojver hicima iz automatske puske Kalasnjikov ubio psihijatra Sinisu Rakica, a potom izvrsio i suicid.
Na fotografiji: krv Sinise Rakica ispred kuce na mjestu na kojem se dogodilo ubojstvo. Foto: Darko Tomas / CROPIX

 

Druga susjeda, 95-godišnja Ljubica Žigo, također je vidjela i čula ranjenog Rakića kako zapomaže ispred kuće. Na mjestu ubojstva vidljiva je velika crvena mrlja od krvi.

“Smojver je stajao na vratima dvorišta i pucao na Rakića, koji je bio ispred ovog javora. Vesna je za to vrijeme bila u apartmanu i glasno dozivala suprugovo ime”, kaže Ljubica Žigo kojoj nije poznato je li pomahnitali ubojica nakon što je ranio psihijatra krenuo na prvi kat da bi ubio i njegovu ženu. Susjed koji ju je prvi vidio krvavu tvrdi, pak, da bi je, da nije skočila, Smojver sigurno ubio.

Susjeda Žigo je sa Smojverom, kaže, bila u dobrim odnosima, ali pamti kako je nakon jedne obiteljske svađe iz kuće grubo izbacio bivšu suprugu, majku i sestru.

“Policajci su bili žedni pa sam im dala vode. Kruha im nisam mogla dati jer ga ujutro nisam otišla kupiti, a kasnije nam nisu dopuštali da iziđemo iz kuće”, govori susjeda.

Još jedna mlađa žena iz susjedstva kaže da joj je Smojver rekao da je s Rakićima u imovinskom sporu u vezi s vlasničkom dokumentacijom zajedničke kuće i dvorišta. Također joj je poznato da je bivšoj supruzi Meliti znao zamjeriti da previše troši dok on radi.

Melita Rakić jučer se nije javljala na telefon.

26. travanj 2024 16:25