StoryEditorOCM
ForumŽENA KOJU JE NOŽEM UBIO SIN

U Njemačku je zbog njega išla brati šparoge kako bi zaradila i platila odvjetnike da ga izvuku iz zatvora...

Piše Dušan Miljuš / JL
25. srpnja 2017. - 00:39
fff

Tomislav Ciglenečki otvorio je vrata majčinu bratiću, policajcu koji živi u Pustodolu i koji se u nedjelju zaputio do njezine kuće. Ubrzo je pred kuću na broju 36 stiglo još njegovih kolega, a Tomislav je uhićen. 

Tijelo njegove sestrične bilo je ugurano u zamrzivač, u koju ju je stavio njezin sin nakon što ju je nožem izbo “puno puta”, kako nam je rekla jedna susjeda, i ubio je. Zločin kakav se ne pamti u ovom pitoresknom zagorskom mjestu zgrozio je mještane Pustodola kod Donje Stubice.

Vlasta Ciglenečki u ponedjeljak je trebala doći na posao u Eko Flor u Mokricama nakon godišnjeg odmora. U tvrtki u kojoj je radila samo su nam to željeli potvrditi.

Problemi s drogom

Vlasta Ciglenečki unazad godinu dana živjela je sa sinom Tomislavom koji je prije toga živio kod bake. Roditelji su bili razvedeni, a otac je u međuvremenu preminuo. Nekad je očeva obitelj imala gostionicu u Kašini, imao je i stan u Zagrebu. Problemi s drogom i zakonom koštali su ga i imovine. Mještani Pustodola s kojima smo razgovarali rekli su nam da je bio i po domovima i u zatvoru.

- Vlasta je išla čak sezonski brati šparoge u Njemačku kako bi platila odvjetnike da ga izvuku iz zatvora. Njemu je kupila slobodu, a sebi smrt - priča nam zdvojno jedna mještanka koja živi nedaleko od Vlastine kuće. Za nju svi kažu da je bila vrijedna žena, organizirala si je sama život kako je znala i mogla. Ta mještanka kaže da je njezin sin prolazio kraj njezine kuće prošlog četvrtka i da je iz kuće čuo glasnu prepirku majke i sina, ali nije obraćao pažnju na to. Ona sad zaključuje ovako: - Možda joj je prijetio i tražio je novce...

Tražila racu

Što je Tomislava Ciglenečkog navelo da ubije svoju majku, istraga tek treba rasvijetliti. Policajci su u međuvremenu doznali da je on nakon zločina koji je počinio najvjerojatnije prošlog petka sa susjedima normalno razgovarao.

- Bio je tu kod mene, pričao je kako oba psa koja su imali imaju problema sa zadnjim šapama. Normalno se ponašao - rekla je jedna Vlastina susjeda. Željko Japec vidio je svoju 53-godišnju sumještanku u petak ujutro. Prisjetio se posljednjeg susreta.

- Željko, jesi videl moju racu - pitala me. Nisam je videl već dva tri tjedna, odgovorio sam joj, a ona je na to rekla: Onda ju je lisica zela!, rekla mi je i pitala da bi dovela zečicu radi parenja s mojim zecom. I došla je. Vlasta je inače bila razgovorljiva žena, puno bi pričala o kući, poslu, ali ovaj put nije bila razgovorljiva. Rekla je samo ‘Bok! Hvala!’ i otišla - otkriva nam Japec.

Bila je utučena

To su primijetile još neke susjede, a jedna nam je rekla da je Vlasta posljednjih dana bila utučena i potištena, ali da nije mnogo pričala o odnosima sa sinom. Nedavno je prodala zemljište blizu kuće i kupila stari Clio kojim je išla na posao. Nekim je susjedama prodavala jaja jer je držala kokoši, a jučer je jedna lutala praznim dvorištem. Psi su zbrinuti, a na štriku je ostalo visjeti Vlastino i Tomislavovo rublje.

Šutljiv

Pas je prevrnuo jedan tanjur, koji se razbio, i teglu s cvijećem. Imala je puno cvijeća oko kuće. Tomislavu je pokazivala i kako se orezuje. Željko Japec u subotu je primijetio još jedan detalj. - Vidio sam ga da tjera purane od kuće, što inače nije radio, pa sam komentirao: ‘Gle Vlastinog sina, još i bude nešto od njega’.

Jer, Tomislav Ciglenečki, prema riječima mještana, 35-godišnjak koji je posljednjih godinu dana živio s majkom, rijetko je komunicirao s mještanima. Ne bi ni pozdravio u prolazu. Što se dogodilo u odnosu majke i sina da je počinio tako grozan zločin, vjerojatno će se naknadno utvrditi. Susjedi kažu da su majku i sina nedavno vidjeli da su pekli roštilj. Majka je donedavno živjela s jednim čovjekom koji je u međuvremenu preminuo.

Tomislav je, kažu, zbog droge ostao bez stana i imovine. Nigdje nije radio. Policija je u nedjelju do kasno u noć obavljala očevid u Pustodolu 36. Tomislava Ciglenečkog sumnjiči se za teško ubojstvo i bit će priveden u tužiteljstvo, a nakon toga i sucu istrage zbog bešćutnog zločina.

24. travanj 2024 09:12