StoryEditorOCM
ForumPROŠLA SU ČETIRI MJESECA OD UBOJSTVA KOJE JE ŠOKIRALO HRVATSKU

Tina Šunjergu još nitko u zatvoru nije posjetio, a ubijene roditelje nikad ne spominje...

Piše 100posto
25. srpnja 2017. - 18:25
sunjerga

Prošla su tri mjeseca otkako je 19-godišnji Tin Šunjerga doživio živčani slom u šibenskom istražnom zatvoru. U zatvoru je otprilike isto toliko vremena, nakon što je krajem ožujka hladnokrvno smaknuo majku i oca hicima u potiljak, piše 100posto.hr.

Nad njim se trebalo izvršiti psihijatrijsko vještačenje u bolnici Vrapče, ali je zbog izuzetno lošeg psihičkog stanja prebačen u Zatvorsku bolnicu u Svetošimunskoj ulici u Zagrebu odakle je svakih nekoliko dana odvođen na vještačenje pred timom psihijatara na Vrapče.

Kako doznajemo od ubojičinog odvjetnika Frane Baice, istraga još nije završena, a rezultati spomenutog vještačenja još se čekaju.

Šunjerga se trenutno nalazi u istražnom zatvoru u Šibeniku, a odvjetnik ga posjećuje otprilike svakih dvadesetak dana.

"On se dobro osjeća, nije smršavio, psihički se dosta oporavio i doima se zdravo, nisam primijetio ništa što bi aludiralo na njegovu psihofizičku nestabilnost“, kazao je za 100posto Frane Baica.

'Kazao mi je da to više nikad ne bi ponovio'

Potvrdio nam je da mu je Šunjerga u privatnom razgovoru nanovo iskazao kajanje za počinjena kaznena djela.

"Kazao mi je da to više nikad ne bi ponovio, kao da mu je došlo do glave što je napravio, ali ja sam prvenstveno njegov odvjetnik, a ne ispovjednik", ističe Baica i dodaje da mu uglavnom nastoji detaljno pojasniti tijek postupka.
Facebook

Ipak, znakovito je to da, iako se Šunjerga kaje, nikada nije spomenuo roditelje u nostalgičnom kontekstu. Zapravo, nije ih spomenuo u bilo kojem kontekstu. Kazao je samo da žali za učinjenim.

Tinova obitelj još uvijek, od dana stravičnog ubojstva nije kontaktirala odvjetnika.

"Nitko ga od uže i šire obitelji te prijatelja nije nikada posjetio u zatvoru iako Tin i oni imaju pravo na to, štoviše moj branjenik se za obitelj i prijatelje nikada nije zainteresirao preda mnom. Nikada me nije pitao gdje su, što rade ili kako su sve proživjeli. Ali, to ne znači da se ne lomi duboko u sebi", zaključio je.

Redovito uzima tablete za spavanje

Tin može normalno komunicirati i razmišljati jer uzima terapiju koju su mu liječnici preporučili dok je bio u Svetošimunskoj.

"Radi se o tabletama za spavanje, a ne o dugoročnoj psihičkoj dijagnozi", kaže šibenski odvjetnik koji ubojicu brani po službenoj dužnosti, što samo po sebi otklanja neutemeljenu tezu o mladićevom djedu koji ga tobože želi izbaviti iz zatvora uz pomoć novca i moćnih odvjetničkih timova.

Kako saznajemo, Tin u zatvorskoj ćeliji spava s nekolicinom muškaraca i bez obzira na terapiju najviše ga muči nesanica.

"Tome treba svakako pridodati njegovu ovisnost o drogama koje je redovito konzumirao prije dolaska u zatvor", kaže nam Baica.
 

26. travanj 2024 05:03