StoryEditorOCM
ForumVIDEO: "UBIT ĆU TE, P....TI MATERINA"

Pogledajte kako su Talijanima pokušali naplatiti sidrenje na Silbi

Piše Index
2. kolovoza 2017. - 17:23
likfhu43t4

Na kakve sve situacije mogu naići nautičari, prikazuje video koji je na Facebooku objavio Talijan Enrico Cossutta koji je plovio Jadranom na 10-metarskoj jedrilici - donosi Index

Tvrdi da mu je mladić želio naplatiti sidrenje iako se nalazio u području u kojemu se ne treba platiti. Na početku snimke čuje se kako mladić na hrvatskom govori "Pička ti materina, budaletino, ubit ću te. Samo mi takni čamac", dok supruga i dijete Talijana viču "Zovi policiju." U jednom trenu čuje se i plač djeteta dok ih mladić pokušava odvući.

Evo što je talijanski turist kazao za Index o neugodnosti koju je doživio prije 20-ak dana na sidrištu kod Silbe.

"Stigli smo oko 6 sati popodne. Luka je bila puna i sva sidrišta također. Otplovili smo 200 metara dalje prema jugu, u blizini su bila dva broda usidrena. Ovaj momak, nakon što je skupio novac na sidrištu, došao je do nas oko 7.45. Tražio je da platimo pola onoga što se uzima za sidrenje da ostanemo, ali ja sam odbio platiti jer sam bio siguran da je to područje slobodno za sidrenje. Kako je reagirao, vidi se na videu", ispričao je Enrico.

"U Kapetaniji su mi potvrdili da sam bio u slobodnom području"

Dok ih je potezao sa sidreni lanac, Talijani su zvali 112 te su se javili policiji u Rijeku.

"Jutro poslije pokazao sam video kapetanu u Silbi. Pitao me ima li kakvih oštećenja na mom brodu i ispričao se. Potvrdio mi je da sam bio u slobodnom području i predložio da sve prijavim policiji. Bio sam u policiji u Silbi i pokazao im video. Oni su se ispričali i uvjerili me da će popričati s ovim momkom", kazao je Enrico.

"I dalje ću dolaziti u Dalmaciju"

Otkrio je kako svake godine jedri Hrvatskom posljednjih 20 godina.

"Volim Dalmaciju i Dalmatince. Ova neugodna situacija me neće spriječiti da i dalje dolazim. Ovaj momak je inače poznat. Prošle godine nije bio tu, čuo sam da su mu otkazali koncesiju, ali ove godine je ponovno tu. Trebali bi ga zabraniti doživotno", smatra Enrice. 

Index je zvao jučer šefa ispostave Lučke kapetanije u Silbi. On tvrdi da mu nije ništa poznato o incidentu, a iz Lučke kapetanije u Zadru su ih uputili u Ministarstvo mora. U Ministarstvu kažu također da nema prijave, a ako bude podnesena, da će sve ispitati. U policiji također nisu bili bolje sreće. Pregledali su video i provjerit će ima li kakvih protupravnosti.

Video pogledajte OVDJE.

 

 

 

19. travanj 2024 04:06