StoryEditorOCM
ForumMLADA MANEKENKA PROGOVORILA O PAKLU KROZ KOJI JE PROŠLA

U Milanu ju je otela zločinačka organizacija Crna smrt

Piše Damjan Raknić /Jutarnji.hr
6. kolovoza 2017. - 22:28
chloe

Chloe Ayling, 20-godišnja britanska manekenka, boravila je u Parizu kada je primila primamljivu poslovnu ponudu. Trebala je u 11. srpnja doći u Milano na jedno snimanje. Ayling nije dvojila te je odmah prihvatila ovaj potencijalno unosni angažman. Međutim, posao iz snova vrlo brzo se pretvorio u noćnu moru.

Kada je došla u napuštenu trgovinu pored milanskog glavnog željezničkog kolodvora ubrzo je shvatila da je poziv na snimanje bila prevara. U tom ju je trenutku nepoznata osoba uhvatila za vrata te joj je prekrila usta kako ne bi mogla vrištati. Druga osoba s crnom fantomkom joj je potom dala injekciju ketamina i Ayling je pala u nesvijest.

'Probudila sam se s lisicama na zapešćima i gležnjevima. Preko ustiju mi je bila zalijepljena traka. Na sebi sam imala ružičasti bodi i čarape. Nisam se mogla kretati jer sam bila u torbi. Disala sam kroz malu rupicu na njoj', rekla je Ayling za Daily Mail.

Manekenka se nakon nekoliko sati vožnje našla u nepoznatoj seoskoj kući blizu sela Borgial u regiji Pijemont. Osobe koje su manekenku u Milanu oteli bili su pripadnici zločinačke organizacije Crna smrt. Navodno im je plan bio prodati manekenku kao seksualnu robinju putem Dark weba za približno 300 tisuća eura (2,2 milijuna kuna).

Otmičari nisu uspjeli ostvariti svoj naum te su Ayling nakon šest dana zatočeništva vratili u Milano te su je pustili blizu britanskog konzulata. Navodno je puštena jer su otmičari doznali da je majka dvogodišnjeg dječaka. Pravila Crne Smrti nalažu da se ne otimaju majke.

Prema pisanju Daily Mirrora, njezina je obitelj mislila da je nikada više neće vidjeti. 'Prošla je pravi pakao', rekao je jedan njezin prijatelj. Manekenska agencija koja je zastupa je rekla da su tijekom cijelog incidenta bili u kontaktu s obitelji Ayling te da su radili što su mogli kako bi pomogli vratiti Chloe njezinoj obitelji.

Ayling je sada kod svoje kuće u južnom Londonu. 'Bila sam u stalnom strahu. Svake sekunde, minute i sata sam se brinula', rekla je. 'Neizmjerno sam zahvalna talijanskim i britanskim snagama sigurnosti koje su me spasile.' Manekenka je ovo prvi dan koji provela u svom domu nakon četiri tjedna. 'Još uvijek nisam do kraja svjesna svega što mi se dogodilo', zaključila je Ayling.

Poljak Lukasz Pawel Herba (30) je optužen za organiziranje otmice te je 17. srpnja uhićen.

24. travanj 2024 01:30