StoryEditorOCM
ForumFOTO: BIVŠI PREDSJEDNIK REPUBLIKE ZABIO SE U PARKIRANI TERENAC

Josipović imao nesreću u centru Zagreba, po auto mu došla vučna služba

Piše JL
9. kolovoza 2017. - 21:33

Svega stotinjak metara od stana u kojem živi u zagrebačkoj Palmotićevoj ulici, bivši predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović u srijedu oko 14 sati zabio se, pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima, u parkirani terenac ispred kućnog broja 56 navedene ulice u centru grada.

Sreća u nesreći je da ozlijeđenih osoba nije bilo, a poziv o naletu na 192 odaslao je upravo Josipović.

Terenac RAV4 bio je parkiran na obilježenim parkirnim mjestima, a u kobno vrijeme naišao je bivši prvi čovjek države u svojem crvenom Citroenu C4. Točne okolnosti koje su dovele do sudara razriješit će se policijskim očevidom koji je u tijeku, a uvelike će od pomoći biti i ulični videonadzor kako bi se rekonstruirala i sama brzina kretanja Citroena.

Oba sudionika sudara nisu bila raspoložena za razgovor, no Ivo Josipović je za 24 sata tek rekao da je “sve ok, da je udario u parkirani auto i da ništa nije strašno.”

Očevici događaja su, pak, sa zanimanjem promatrali policijski očevid, a potom i vučnu službu koja je preuzela Josipovićev automobil.

- Sam udarac nismo vidjeli, ali je baš fest udarilo. Taman smo izlazili iz odvjetničkog ureda ulaz do toga, kad smo vidjeli slupani dio crvenog auta i terenac koji se prepriječio po parkingu i nogostupu. Prvo nismo uočili da je to bivši predsjednik, nego smo ga prepoznali tek kad je uzvrpoljeno hodao napred nazad, valjda kako bi pomnije proučio nastalu štetu. Pitali smo ga jel sve u redu. Potvrdno nam je odgovorio da je. Ubrzo je stigla policija, a mi smo otišli svojim putem. U ljetnim mjesecima ova se prometnica, zbog slabijeg prometa, zna često koristiti kao trkaća pista dok ljudi hvataju zeleno na semaforima, a najviše su u opasnosti onda pješaci - rekao nam je jedan očevidac.

23. travanj 2024 10:21