StoryEditorOCM
ForumU TJEDAN ULAZIMO S VELIKIM VRUĆINAMA

Temperature ponovno preko 30, za vikend stiže iznenađenje!

Piše Zadarski.hr/ Jutarnji.hr
14. kolovoza 2017. - 12:53
Split plaža

U ponedjeljak će diljem zemlje biti sunčano, a u unutrašnjosti je povremeno moguća umjerena naoblaka. Vjetar će na kopnu biti većinom slab, donosi Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) u svojoj današnjoj prognozi.

Uz obalu se u prvom dijelu dana očekuje umjerena do jaka bura koja će oslabjeti, dok će prema otvorenom moru sredinom dana zapuhati umjeren sjeverozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka bit će uglavnom od 26 do 31 °C.

DHMZ

 

Mogli biste imati problema sa spavanjem

Za ponedjeljak su u cijeloj zemlji, bez obzira na vrućine, najavljene uglavnom povoljne biometeorološke prilike. Ipak, u DHMZ-u upozoravaju kako se nastavlja razdoblje toplih noći na Jadranu.

 

Moguće je da će to nekima ometati san, uzrokovati akumulirani umor kod najosjetljivijih skupina ljudi, ili veće poteškoće kod kroničnih bolesnika.

DHMZ

 

Stoga savjetuju da noću pokušate rashladiti prostoriju, a tijekom dana češće odmorite!

Tjedan završava pljuskovima, padom temperatura i olujnim nevremenima

 

Zagreb, 280617.
Koranska ulica.
Zagreb je i danas osvjezio kratkotrajni pljusak nakon kojeg je ponovno zasjalo sunce.
Foto: Darko Tomas / CROPIX
Darko Tomas / CROPIX

 

U nastavku tjedna u kopnenim krajevima bit će pretežno sunčano, uz mjestimice kratkotrajnu jutarnju maglu. Jutra će najsvježija biti po kotlinama gorske Hrvatske, a danju će biti vrlo toplo, po nizinama i vruće. Vjetar će biti slab.

Na Jadranu će i dalje ujutro puhati slaba i umjerena bura, a poslijepodne zapadnjak i sjeverozapadnjak. Stabilno vrijeme pratit će i obilje sunca.

Jutarnja temperatura uglavnom će biti viša od 20 stupnjeva, a dnevna i od 30, kao što je na Jadranu i uobičajeno za sredinu kolovoza, najavljeno je za ovaj tjedan putem HRT-a.

Kraj tjedna, točnije subota, u cijelu zemlju donosi novu promjenu vremena s osjetnim padom temperatura, pljuskovima i olujnim nevremenima.

DHMZ donosi i tjednu najavu za velike gradove, a na OVOJ poveznici možete odabrati svoj.

20. travanj 2024 01:21