StoryEditorOCM
ForumKREŠO BELJAK NAPAO MERI CETINIĆ ZBOG HOS-ove PLOČE, "ZVALI SU JE CRVENA MERI"

Pjevačica je ljutita: "Teroriziraju me na Fejsu jer sam pjevala o Titu"

Piše 100POSTO.HR
10. rujna 2017. - 12:34
meri

Nakon što je u četvrtak u Jasenovcu skinuta sporna spomen-ploča s ustaškim pozdravom "Za dom spremni", svoje negodovanje tim činom na Facebooku je ispoljila i pjevačica Meri Cetinić napisavši: "Sramotan dan za Hrvatsku! Dizati ploču svojih branitelja s mjesta gdje su poginuli jer su bili spremni obraniti svoj, naš dom! Jer to traže oni koji su ih ubili! Sramimo se umjesto svih onih koji su pokleknuli pred takvom ucjenom".

Iako je Cetinić status poslije izbrisala, ili je promijenila postavke privatnosti na profilu pa spornu objavu više ne mogu vidjeti svi, njezino stajalište na Twitteru je ismijao Krešo Beljak, predsjednik Hrvatske seljačke stranke, saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Samobora, koji je i sam u Domovinski rat krenuo kao pripadnik HOS-a.

Krešo Beljak @KBeljak

Zvali su - je - crvena Meri ? U pravilu su politički, vjerski, nacionalni ili spolni konvertiti najglasniji. Kompleksi su zeznuta stvar ?

- Zvali su je 'crvena Meri'! U pravilu su politički, vjerski, nacionalni ili spolni konvertiti najglasniji. Kompleksi su zeznuta stvar - napisao je Beljak, aludirajući na činjenicu da je Cetinić prije 40-ak godina u čast, ni manje ni više nego Josipu Brozu Titu, pjevala "Poziv u borbu".

 

Čini se kako splitska pjevačica nema mira otkad se na internetu pojavio sporni audiozapis s njezinom izvedbom "Poziva u borbu" jer se na Facebooku požalila kako je pojedinci već danima teroriziraju.

- Onima što mi non-stop šalju neku pjesmu od minute i pol o Titu, moram reći da je to snimano 1976. godine za neku prigodnu TV emisiju pred štafetu. Tada su se nosile štafete, zar ne? U to vrijeme nisam znala ni tko mi glavu nosi, a kamoli da sam slavila nekoga... I to bi me trebalo obilježiti kao veliku obožavateljicu onog sistema!? Nisam bila član SK, nisam se bavila politikom i osim još jedne snimke s Čolićem i Balaševićem iz 1980., nisam ništa slično ni pjevala, ni podržavala. Zato me se okanite i ne maltretirajte me više nekom pjesmicom od prije 40 godina! Netko je od nje napravio bombastičan propagandni spot i stavio ga na YouTube. Više puta pokušavala sam tražiti da se to skine jer grubo narušava moj integritet i uvjerenja, ali nisam uspjela. Ne koristite to da bi me što više uvrijedili jer s tom ideologijom nemam nikakve veze. Ne morate me voljeti, ali mi ne namećite nešto što nisam. Hvala - napisala je Cetinić.

FACEBOOK

 

 

19. travanj 2024 14:18