StoryEditorOCM
ForumPODIVLJAO JER MU BIVŠA ŽIVI S DRUGIM

Upao im u kuću, ubio šestogodišnjeg sina i još dvije osobe!

Piše Vinko Vuković/SD
16. rujna 2017. - 11:03
njemacka

Facebook profil Dražena Dakića otvara se velikom fotografijom njegova šestogodišnjeg sina. Krupni plan, iskren osmijeh, bademaste oči. Sladak dječak.

Otac ga je u četvrtak navečer ubio. Njega i još dvoje ljudi.

Zločin je prestravio njemačko mjesto Villingendorf u kojemu je Dakićev sin odnedavno živio sa svojom majkom. Šokirana je i cijela pokrajina Baden-Wuerttemberg, a posebna nelagodnost zavladala je u tamošnjoj hrvatskoj zajednici. Dražen Dakić, naime, hrvatski je državljanin, rodom iz Nove Gradiške.

Prema pisanju njemačkih medija, 40-godišnji ubojica pobjegao je nakon što je u obiteljskoj kući iza sebe ostavio tri krvava tijela. Upucao je i na licu mjesta usmrtio svog sina, prvašića, kojemu je četvrtak bio prvi dan u školi, i 34-godišnjeg muškarca zasad nepotvrđenog identiteta, dok je također neimenovana 29-godišnjakinja preminula na putu do bolnice. Pucnjevima je, saznaje Bild, uspjela umaći tek jedna žena, pretpostavlja se Dakićeva partnerica i majka ubijenoga dječaka.

Raspisana tjeralica

 

Policija je odmah nakon otkrića masakra za Dakićem raspisala tjeralicu dajući medijima njegovu fotografiju i precizan opis. Kratka tamna kosa, visina 177 centimetara, smeđe oči (mališine su bile na tatu), tanke usne, a pobjegao je noseći dugu crnu jaknu i vozeći zelenu seat ibizu. Nešto manje od stotinu policijskih specijalaca dalo se u potjeru za Dakićem, u akciju se uključio i helikopter, na teren su izvedeni psi, blokirane su i autoceste, no čitav petak, barem do zaključenja ovog našeg izdanja, ubojici nije bilo ni traga ni glasa.

Panika je zavladala i Villingendorfom, stanovnicima je savjetovano da ne izlaze iz kuća, da nikome ne otvaraju vrata, a život se normalizirao tek jučer poslijepodne kada je policija objavila da se naoružani bjegunac ne krije u njihovu malom, mirnom kraju koji ne pamti ovakvu tragediju.

Njemački mediji, nimalo različiti od hrvatskih, natjecali su se za to vrijeme koji će objaviti što točniju "neslužbenu informaciju", pa je tako jedna od "sigurnih" bila i ta da je krvoproliću prethodila obiteljska svađa, odnosno da je riječ o zločinu iz strasti kojega je počinio otprije evidentirani obiteljski nasilnik.

Poruke mržnje na Fejsu

Moguće, ne bi bilo prvi put, no istražiteljima ni na kraj pameti nije bilo ikakve motive iznositi, nisu željeli reći ni imena ubijenih a kamoli zašto su ubijeni. Ako pretpostavimo, naravno, da za takav bezuman čin uopće može postojati razlog.

Druga verzija, slična ali detaljnija, kaže da Dakići već neko vrijeme nisu živjeli zajedno, da su novčani problemi ubrzali razlaz, i da se Draženova bivša družica, još uvijek nije precizirano jesu li bili u braku, s njihovim sinom i novim partnerom s kojim ima i trogodišnju kćer sklonila u Villingendorf. Bila je uvjerena da će biti na sigurnom i da je Dražen neće pronaći. Na žalost, bila je to kriva procjena. Dražen, kaže ova verzija, nije mogao podnijeti da žena koju je na društvenim mrežama nazivao "moja princeza" živi s drugim čovjekom, dojurio je iz Hrvatske, pronašao ih i počeo pucati. Žena se uspjela spasiti, spasila je i curicu, no sinu, prijateljici i novom partneru nije bilo spasa.

Facebook profil Dražena Dukića preplavljen je porukama mržnje. Podjednako i na njemačkom i na hrvatskom jeziku. Tek rijetki pitaju - kao da će im odgovoriti - što mu je to trebalo, a većina se nada da će biti uhapšen živ te da će ga snaći duga i mučna smrt. Da će, kako se izjasnila jedna njegova gnjevna virtualna prijateljica, istrunuti u zatvoru.

Jedna od posljednjih Dakićevih Facebook objava bila je ustaška koračnica "Udri jače, nek se čuje". Dobio je samo dva lajka.

 

24. travanj 2024 04:06