StoryEditorOCM
ForumOTKRIVENI DETALJI PAKLENOG PLANA POMAHNITALOG DJEČAKA IZ TOPOLOVCA

Prvo izazvao požar u svojoj obiteljskoj kući, a potom u školu došao naoružan

Piše Mate Piškor / JL
19. rujna 2017. - 15:32
privodjenje_droga2-171215

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 16-godišnjakom iz Topolovca, mjesta kod Siska, koji je u ponedjeljak, nešto prije 12 sati, naoružan zračnom puškom i dvije boce razrjeđivača, opasne zapaljive tekućine, ušao u zgradu osnovne škole u istoimenom mjestu, te prijetio da će sve zapaliti i pobiti, piše Jutarnji.

Policija je, kako smo već pisali brzo  i svladala maloljetnika, a ispostavilo se da je prije dolaska u školu   izazvao i požar na svojoj obiteljskoj kući u Topolovcu, no veće štete nema. Kako je priopćila PU Sisačko-moslavačka, nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 16-godišnjak će uz kaznenu prijavu zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom u zakonskom roku biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke.

I dok su učenici, nastavnici osnovne škole Topolovac i mještani sisačkog prigradskog naselja Topolovac u šoku, nadležne institucije i službe pokušavaju utvrditi što je uzrok ovom činu, koji je umalo završio kao velika tragedija.

Njegovi poznanici kažu kako je mladi Topolovčanin prije desetak dana na društvenim mrežama počeo veličati maloljetne počinitelje masakra u j američkoj srednjoj školi Columbine u Coloradu 1999. godine, kada je ubijeno 12 učenika i jedan nastavnik. Čak je, kako kažu, počeo koristiti i nadimak jednog od ubojice iz američkog masakra. Na sreću, u Topolovcu se i ponedjeljak nije dogodila tragedija, piše Jutarnji.

19. travanj 2024 08:03