StoryEditorOCM
Forum'ČIM JE VIDIO GROMADU, SKOČIO JE NA MENE I POGINUO, A MENI SPASIO ŽIVOT'

Nevjerojatna priča o požrtvovnosti: Kako je mladić dao život za svoju ženu

Piše JL
30. rujna 2017. - 21:46
fa

Odmor supružnika Andrewa i Lucy Foster u američkom nacionalnom parku Yosemite završio je tragedijom kada je kamenje koje se odlomilo s klisure El Capitan usmrtilo 32-godišnjeg Velšanina iz Cardiffa i ozlijedilo njegovu 28-godišnju suprugu, piše BBC.

Veliki komad granitne stijene pao je na rekreativne penjače s visine od 200 metara. Lucy je nakon što je preživjela nesreću obitelji rekla da je živa samo zato što joj je Andrew spasio život, a njezinu je priču londonskom The Timesu prenijela Andrewova tetka Gillian Stephens.

- Rekla mi je da je Andrew skočio na nju čim je vidio što se dogoditi. 'Zaštitio me svojim tijelom i spasio mi je život', to mi je rekla.

Andrewovi su roditelji, Julie i Dave Foster, prema riječima Gillian Stephens, otputovali u Sjedinjene Američke Države kako bi identificirali tijelo svog sina.

- Ne mogu vam opisati koliko su potreseni. Bili su u potpunosti posvećeni svojoj djeci, rekla je Stephens.

Stephens je Andrewa i Lucy odvezla u zračnu luku Heathrow kako bi se zaputili na putovanje kojim su željeli proslaviti godišnjicu braka.

- Obožavali su jedno drugo, bila je to prava ljubav, rekla je Stephens.

Vjeruje se da je par, koji je pronađen s opremom za penjanje, sagledavao El Capitan kako bi pronašli najbolji način za penjanje po klisuri kada se komad stijedene odlomio i pao.

- Bili su na krivom mjestu u krivo vrijeme, rekao je čuvar u nacionalnom parku Yosemite Scott Gediman.

Gediman je rekao da je Lucy Foster trenutno u obližnjoj bolnici gdje joj pružaju medicinsku pomoć zbog po život opasnih ozljeda koje je pretrpjela.

Fosterovi su bili avanturisti koji su se zaručili tijekom boravka u Alpama 2015. godine, a vodili su i vlastiti blog naziva "Cam and Bear" u kojem su pisali o svojoj ljubavi prema divljini.

- Mi smo mladi par koji najviše uživa u avanturama u planinama, napisali su na blogu.

- Nismo ekstremni sportaši već bismo se prije opisali kao strastveni vikend ratnici, naveli su.

Osoblje trgovine s avanturističkim potrepštinama "Up and Under" u Cardiffu gdje je Andrew Foster prije radio reklo je da su on i njegova supruga planirali u kombiju obići Europu i istražiti Alpe tijekom narednih 12 mjeseci.

Fosterova smrt prva je nakon četiri godine koju je uzrokovao pad kamena u nacionalnom parku Yosemite.

25. travanj 2024 22:47