StoryEditorOCM
ForumSIN POGINULIH TALIJANA NAJAVLJUJE DANAŠNJU PRESUDU HORVATINČIĆU

Pokazao je da je veliki lažljivac, nikada nam nije ponudio novac!

Piše Ante Talijaš/JL
13. listopada 2017. - 13:21
9177424

Danas, točno u podne, Vijeće Općinskog suda u Šibeniku  pod predsjedavanjem sutkinje Maje Šupe, nakon završenog ponovljenog sudskog postupka obznanit će presudu zagrebačkom poduzetniku (70) Tomislavu Horvatinčiću, optuženom za izazivanje pomorske nesreće 16. kolovoza 2011. godine u primoštenskom akvatoriju, u kojoj su na jedrilici Santa Piacenza poginuli talijanski supružnici iz Padove Francesco Salpietro i Marinela Patella Salpietro.

Za optuženog Horvatinićića tužiteljica je zatražila zatvorsku kaznu zbog počinjenog kaznenog djela izazivanja pomorske nesreće neizravnom namjerom. 

Ona je zatražila da se optuženiku izrekne i mjera zabrane upraljvanja motornim vozilima. Braniteljski tim (Baica, Miljveći, Došen)  zatražio je oslobađajuću presudu za svog branjenika, zbog njegove  neubrojivosti uslijed gubitka svijesti (sinkope) prije udara u jedrilicu. 

Za podsjetnik je da je nakon prvo suđenja u studenome 2015. godine isto Sudsko vijeće Horvatinčića proglasilom krivim i nepravomoćno ga osudilo  na uvjetnu kaznu zatvora od 20 mjeseci u rok kušnje od tri godine.



Na današnjem izricanju presude neće se pojaviti sin stradalog bračnog para Federico Salpietro, a ni njegova sestra.

U telefonskom razgovoru Federico Salpietro nam je kazao kako danas očekuje pravednu presudu suda za čovjeka koji je prouzročio smrt njegovih voljenih roditelja.

- U svojoj obrani tijekom sudskom postupka gospodin Horvatinčić lagao je o svojoj sinkopi. Nadam se da sud neće u izricanju presude uvažiti te njegove laži i smiješne izgovore. On je na suđenju pokazao da je veliki lažljivac. Poznato je da odmah nakon nesreće nacrtao skicu kako se ona dogodila, da se tada u istrazi branio kako mu je otkazao upravljački sustav i da je rukama sa svoje jahte mahao mojim roditeljima. Ako sud uzme u obzir sinkopu, onda će se ubuće svatko za počinjenju pomorsku ili prometnu nesreću moći braniti gubitkom svijesti – kazao nam je Federico Salpietro.

Salpietro je također lažima nazvao Horvatinčićeve izjave na sudu kako je njemu i sestri nudio materijalno obeštećenje.

- Nikada, baš nikada, nije nam ponudio konkretni novac, premda smo još u travnju prošle godine dostavili broj našeg računa. I te laži dovoljno govore o njegovoj vjerodostojnosti i nepouzdanosti. Nadam se konačnoj pravičnom presudi. Volim Hrvatsku i želim ponovno ljetovati na Jadranu – dodao je sin stradalih Talijana.

20. travanj 2024 14:05