StoryEditorOCM
ForumDRAMA U PRISTANIŠTU

Trajekt udario u obalu, 'zinula' rupa na oplati, putnici i vozila hitno iskrcani

Piše PSD
16. listopada 2017. - 21:54
vis_filmasi1-050917.JPG

Jadrolinijin trajekt koji je vozio na liniji Prizna - Žigljen zabio se u obalu pristaništa, izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture kojemu je obavijest o pomorskoj nesreći dojavila Lučka kapetanija Senj.

Službenici senjske Kapetanije zaprimili su jutros u 07.35 sati dojavu zapovjednika trajekta Cres da se prilikom manevra pristajanja po izrazito gustoj magli plovilu pokvario brodski radar, uslijed čega je pramčanim dijelom udario u pristanišnu obalu.

Pristanište Žigljen

Netom nakon udara u obalu posada trajekta provjerila je stanje posade i putnika među kojima nije bilo ozlijeđenih, a utvrđeno je da nema štete na transportiranim vozilima i teretu. Na trajektu je nastalo oštećenje oplate na pramčanom dijelu broda, promjera 50 x 20 cm, na 1,5 metara iznad razine mora.

Odmah nakon događaja obavljen je iskrcaj putnika i tereta, a trajekt je sigurno privezan u luci Žigljen, gdje su službenici LK Senj, u okviru očevida, pregledali nastalo oštećenje i utvrdili da nema propuštanja mora u potpalublje, obzirom da vjerojatno nisu nastala konstrukcijska oštećenja broda. Na poziciji nezgode nije uočeno niti onečišćenje mora.

Nakon obavljenog očevida Cres se zaputio u brodogradilište Kraljevicu, gdje slijedi popravak nastalog oštećenja i pokvarene opreme, prije povratka trajekta u redovnu plovidbu.

19. travanj 2024 21:58