StoryEditorOCM
ForumFOTO AFERA AGROKOR - DRUGI DAN

Zorom počela ispitivanja privedenih članova bivše Uprave, Galić tereti Todorića

Piše Zadarski.hr
17. listopada 2017. - 11:22
dorh_agrokor10-171017

Od rano jutros u Državnom odvjetništvu u Zagrebu traju ispitivanja 12 osumnjičenih osoba, mahom članova bivše Uprave ovog koncerna, koji su jučer uhićeni u svojim domovima u metropoli.

Među prvima su ispitani Piruška Canjuha, Damir Kuštrak i Mislav Galić, a  prvo dvoje je već do devet sati ispitano te su izišli iz zgrade Odvjetništva.

Kako je poznato, vlasnik Agrokora Ivica Tordorić te bnjegovi sinovi Ante i Ivan nisu dostupni hrvatskim organima gonjenja te jučer nisu ni uhićeno.

Na pitanja tužitelja, ali i svojih odvjetnika odgovarao je bivši član uprave Mislav Galić. Tužiteljima je ponudio i dokumente kojima je izravno teretio Ivicu Todorića, javlja Dnevnik.hr. Evo što je rekla njegova odvjetnica:

"Branili smo se aktivno, u cijelosti smo iznijeli obranu, odgovarali na sva pitanja tužilaštva i naš klijent je odgovarao i na naša pitanja. U cijelosti je ukazivao o svojoj ulozi za vrijeme odgovorne osobe u Ledu i u Jamnici u kojoj poziciji je tada bio odgovoran i za financije tih društava. Međutim, ovo što se njemu stavlja na teret u pouci i pravima vezano je za Agrokor d.d. znači za koncern za upravljanje društvima te njegovu poziciju člana uprave za hranu. Kao član uprave za hranu Mislav Galić u cijelosti je porekao bilo kakav doticaj s donošenjem financijskih odluka u kojima nije sudjelovao s obzirom da sjednice uprave Agrokora d.d. nisu održavane i kao takav nije mogao osiguravati donošenje nikakvih financijskih štetnih odluka za Agrokor d.d. na taj način. U sklopu svoje obrane Mislav Galić predao je i dokument kojim upravo potvrđuje navode svoje obrane, a iz kojeg proizlazi tko je u Agrokoru d.d. bio zadužen za donošenje financijskih odluka u društvu. To definitivno nije bio Mislav Galić", rekla je odvjetnica Dubravka Krklec.

"Predao je dokument koji pokazuje tko je bio odgovoran", rekla je odvjetnica. 

Na pitanje novinarke Nove TV je li dokument koji je predao pokazuje da je odgovoran bio Todorić, odgovorila je "da".

 

16. travanj 2024 19:06