StoryEditorOCM
ForumBROJE SE NOĆENJA PA I ŠOLDI: PUKLA STOTKA

Hrvatski turizam bilježi nevjerojatne uspjehe, ovog vikenda oboren je još jedan rekord

Piše Zadarski.hr
31. listopada 2017. - 20:11
RIVA_ZADAR29-300713.2

Hrvatski turizam ostvario je ovog vikenda povijesne turističke rezultate.  Dugo najavljivani i iščekivani rekord od 100 milijuna noćenja tako je prvi put u hrvatskoj povijesti zabilježen i u sustavu eVisitor, koji sadrži turistički promet ostvaren u komercijalnim i nekomercijalnim objektima te u nautičkom čarteru, piše Slobodna Dalmacija.

– Iznimno smo ponosni što smo ostvarili ovako veliku i povijesnu brojku i na taj način još jednom potvrdili da je Hrvatska uistinu turistička hit destinacija. Ovaj rezultat ujedno je potvrda da se turizam u Hrvatskoj ne događa, nego da se uz kvalitetno planiranje, marketinške aktivnosti i organizirani rad tijekom svih dvanaest mjeseci mogu napraviti veliki iskoraci. Hrvatska jest i može biti puno više od ljetne destinacije, a za to imamo potvrdu u velikom broju novih i kvalitetnih ponuda te odličnim rezultatima u predsezoni i posezoni – izjavio je ministar Gari Cappellitijekom posjeta Istarskoj županiji.

Ministar je obišao i gradilište hotela "Park" hotelske grupacije "Maistra" te ACI-jevu marinu u Rovinju, koja se trenutno nalazi pod kompletnom rekonstrukcijom.

Obišavši gradilište novog hotela "Park" u pratnji predsjednika Uprave "Maistre" Tomislava Popovića, investiciju vrijednu gotovo 600 milijuna kuna, ministar Cappelli istaknuo je da je to najveća investicija u hrvatskom turizmu.

– Porast investicija iz godine u godinu govori o tome da je Hrvatska atraktivna zemlja za ulaganja.

Tijekom ove godine u hrvatski turizam investirano je 817 milijuna eura, a najave za iduću još su optimističnije jer se predviđa 940 milijuna eura investicija, te mislim da možemo biti zadovoljni tempom investiranja u hrvatski turistički sektor – istaknuo je Cappelli.

20. travanj 2024 00:42