StoryEditorOCM
ForumFORBESOVA LISTA NAJMOĆNIJIH ŽENA SVIJETA

Kolinda Grabar Kitarović moćnija je od Hillary Clinton, Beyonce i Taylor Swift!

Piše Zadarski.hr
2. studenog 2017. - 14:01
kolindaHillar

Kolinda Grabar Kitarović 39. je na Forbesovoj listi najmoćnijih žena svijeta i 14. na listi 25 najmoćnijih žena u politici. Hrvatska predsjednica prema mišljenju uglednog časopisa moćnija je od norveške premijerke Erne Solberg, koja je na 17. mjestu, kineske prve dame Liyuan Peng, Hillary Clinton, guvernerke ruske narodne banke Elvire Nabiuline te predsjednica Litve i Estonije, prenosi 100posto.hr.

Na Forbesovoj listi 100 najmoćnijih žena Grabar Kitarović je ispred superzvijezda Beyonce, koja je na 50. mjestu liste, i Taylor Swift, koja je na 85. mjestu.

Listu najmoćnijih žena svijeta sedmi put za redom predvodi njemačka kancelarka Angela Merkel. Forbes ovu listu objavljuje posljednjih 14 godina, a Merkel je čak 12 puta bila na prvom mjestu. Ove godine slijede je britanska premijerka Theresa May i Melinda Gates, supruga Billa Gatesa i dopredsjednica njihove fondacije.

Najveći pad doživjela je Trumpova protukandidatkinja Hillary Clinton, koja je lani bila druga na listi 100 najmoćnijih žena, a ove godine je 65. Na listi 25 najmoćnijih žena u politici Hillary je na 20. mjestu. 

Forbes hrvatsku predsjednicu smatra sve moćnijom. Lani je bila 46. na listi 100 najmoćnijih žena, dakle pomakla se naprijed za sedam mjesta.

23. travanj 2024 10:12