StoryEditorOCM
ForumFOTO: GENIJALNO UREĐENIH 30 KVADRATA

Mikro stan s pomičnim zidom

Piše Dom i dizajn
4. studenog 2017. - 12:27
stan

Arhitektonska tvrtka PLANAIR zaslužna je za kreativno rješenje uređenja ovog mikro stana od svega 29,5 četvornih metara koji se nalazi u Milanu u Italiji, a čiji je glavni adut pomični zid u sredini stana s brojnim praktičnim funkcijama koje ga čine iznimno fleksibilnim dijelom prostora.

S jedne strane samog stana nalazi se jednostavna dnevna soba s malim kaučem i blagovaonskim stolom, a krajem se nalazi i kupaonica.

Pored dnevnog boravka sagrađen je spomenuti pomični zid koji, kada se nalazi u središtu stana dijeli stan na dva dijela i stvara prostor za mali ured prepun polica i sa stolom na sklapanje dok je na drugoj strani još je jedan takav sklopivi element koji se pretvara u dodatnu radnu površinu u kuhinji u dnu stana ili u prostor za doručkovanje!

Kada se pomični zid dogura sve do lijevog zida otvoreni prostor koji nastane stvara dojam prostranosti stana, a otvaranjem stola na sklapanje dobiva se prostor za doručkovanje.

Ako se pomični zid dogura do suprotnog zida oslobađa se prostor za spuštanje bračnog kreveta i stvaranje spavaće sobe.

S bočne strane pomičnog zida prolaz je u kuhinju namještenu bijelim elementima u kombinaciji s drvenom radnom površinom. Elegantno rješenje!

Izvor: Contemporist

Foto: Luca Broglia

25. travanj 2024 06:29