StoryEditorOCM
ForumPREMIJER I ŽUPAN ZA ISTIM STOLOM

Mara Tomašević: Plenkoviću, treba li me suprug ubiti da bi netko povjerovao da me zlostavlja?

Piše 100POSTO.HR
22. studenog 2017. - 22:34
mara

"Ne može se diskriminirati niti župana niti županiju dok je legalno izabran i na dužnosti", izjavio je premijer Andrej Plenković nakon sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem u Požegi na kojem je sjedio za istim stolom s Alojzom Tomaševićem.

Protiv 56-godišnjeg požeškog župana policija je u listopadu podigla kaznenu prijavu protiv zbog nanošenja tjelesne ozljede nakon što ga je supruga Mara Tomašević optužila da je tuče i zlostavlja već godinama. 

Mara Tomašević nije skrivala razočaranje postupkom premijera Andreja Plenkovića, kojem je, prije nego je izašla u javnost s informacijom o obiteljskom nasilju, pisala moleći ga da, kao premijer i predsjednik stranke čiji je njezin suprug član, poduzme nešto. 

"Što bi se još trebalo dogoditi, da me ubije? Bi li tad netko konačno povjerovao da me maltretira cijeli život? Ako gospodin Plenković smatra da takav čovjek treba sjediti s njim za istim stolom i biti na funkciji, ja stvarno ne znam što bih rekla", rekla nam je u telefonskom razgovoru 56-godišnja Mara Tomašević. 

Vlada R. Hrvatske@VladaRH

Počela je 3. sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem.

Plenković, koji je izjavio kako mail županove supruge "nije bio prinesen njegovoj pažnji", nakon optužbe protiv požeškog župana je prvo raspustio tamošnji ogranak HDZ-a i pozvao Tomaševića da sam podnese ostavku jer ga on po zakonu ne može smijeniti. Tomašević je odgovorio kako će mandat odraditi do kraja jer se ne smatra krivim za obiteljsko nasilje, a premijer se očito pomirio s njegovom odlukom. 

Mara Tomašević tvrdi da je bilo puno situacija kada ju je suprug davio, polupao joj mobitel i prijetio joj da će je ubiti, a jednom joj je razbio nos i oko. 

20. travanj 2024 00:35