StoryEditorOCM
ForumPUCAO JOJ U SRCE JER GA JE ODBILA

Prelijepu instruktoricu fitnessa ubio bivši policajac otjeran iz MUP-a zbog korupcije

Piše Jutarnji.hr
30. studenog 2017. - 22:42
ubojstvo ana kurtanjek

Ana i Dubravko upoznali su se prije pet godina. Izašli su nekoliko puta. Maknula se od njega jer je shvatila da je psihopat. No, on se nije maknuo od nje. Prijetio je da će ubiti njezina sadašnjeg dečka ako ga ne ostavi - piše Jutarnji list.

Ana Kurtanjek, 29-godišnja osobna trenerica, završila je trening s grupom. Bilo je 20.15 sati. “Bok! Bok!” rekla je kolegama Darku Schwarzu i Michelle Košuta na odlasku.

Kao i uvijek, nasmiješena, vedra i elegantna izašla je iz fitness kluba Play u Gradiščanskoj ulici, skrenula je lijevo i prošla pješice nekoliko desetaka metara do ulaza u garažu. Spustila se do prve podzemne etaže gdje je na mjestu 270 bio parkiran njezin srebrni Fiat Stilo.

Umrla za pet minuta 

Onda su odjeknuli hici. Prvi, drugi, treći, četvrti, svi su je pogađali u predio oko srca. Pala je. Naišao je jedan stanar zgrade i još jedan član kluba koji se vraćao s treninga. Zatekli su je teško ranjenu i priskočili u pomoć. Pokušali su je reanimirati. Pozvali su Hitnu pomoć. Stigla je za pet minuta, liječnici su pokušali sve, ali djevojka je umrla.

Njezin ubojica, Dubravko Sikermeštar, 36-godišnji bivši policajac trešnjevačke VII. policijske postaje, izišao je iz garaže s pištoljem kojem je cijev još bila vruća. Znao je da će njegovi bivši kolege brzo krenuti za njim. Kad je stigao blizu staze kod Doma zdravlja na Črnomercu, stao je. Pucao si je u glavu i na mjestu preminuo. Njegovo tijelo pronađeno je među automobilima. Policija je brzo stigla i počeo je očevid koji je trajao do ranih jutarnjih sati. Prvo su obavljali očevid na mjestu gdje se ubio Sikermeštar, a nakon toga je očevid nastavljen u podzemnoj garaži u Gradiščanskoj 34-36.

“Bila je lijepa kao slika”, prokomentirao je jedan od kriminalista kolegama koji su došli na mjesto zločina, gdje je ubijena Ana, fitness trenerica, bivša prvakinja države u sinkroniziranom plivanju, djevojka koja je uvijek zračila nevjerojatnom energijom. Iako će ovo ubojstvo u statistikama ostati zapamćeno kao zločin u kojem je žrtva žena koju je ubio bivši partner, za njih dvoje se ne bi moglo reći da su bili u nekoj vezi.

Ipak, njihov međusobni odnos policija će rasvjetljavati, kao i to tko je Dubravku dao oružje s obzirom na to da je nakon suspenzije morao vratiti službeni pištolj. Ali on je, prema svemu sudeći, bio “tip koji se zakačio” za Anu koja, nažalost, nije poslušala savjet svoga sadašnjeg dečka i bliskih prijateljica da njegovo maltretiranje prijavi policiji. I to je platila životom. Tomislava Vlahovića, njezina dečka, zatekli smo jučer prijepodne u suzama ispred njezina vozila. Palio je lampaše i jecao:

Neutješni dečko

- Ančice moja draga, nikad te neću zaboraviti. Zašto ga nisi prijavila - govorio je sam sebi Tomislav. Neprestano mu je zvonio telefon. I Tomislav, Darko, Michelle, svi u fitness klubu Play su šokirani i još ne mogu vjerovati da njihova omiljena kolegica i fitness trenerica više nije živa.

- Ona je njega upoznala prije nekih pet godina. Bili su možda na desetak cuga. Znala je da on nešto radi u policiji, ali je rekla da je ‘tip’ psihopat i maknula se od njega. Ali, on nije od nje. On se čak prijavio u jednu tvrtku ovdje u zgradi gdje je odrađivao rad za opće dobro kako bi mogao biti bliže njoj. Govorio joj je da zna s kim je u vezi i da će i mene ubiti. Tko zna, možda je ona unazad dva mjeseca pokušavala sa mnom prekinuti kako bi me zaštitila. Ali nije mogla. Svaki dan smo se viđali. Govorila mi je da me voli, iako je pokušavala naći razlog da prekine našu vezu. Prijateljici je rekla da joj Dubravko prijeti i da će to sama riješiti. Kad sam joj predložio da ja to učinim, rekla mi je: ‘Ako me voliš, nemoj to raditi’ - ispričao nam je Tomislav Vlahović.

Kamere u garaži 

U podzemnoj garaži nakon obavljenog očevida ostao je zapečaćen Anin Stilo, kao podsjetnik na zločin koji se dogodio prethodne večeri. Možda je na kamerama na ulazu u garažu ostao zabilježen trenutak kada je Ana Kurtanjek, koja je ubijena 18 dana prije 30. rođendana, posljednji put ušla u garažu te trenutak kad je u garažu ušao i njezin ubojica.

20. travanj 2024 04:38