StoryEditorOCM
ForumBIVŠI POLICAJAC DVIJE JE OBITELJI ZAVIO U CRNO

Pokvareni policajac koji je osuđen zbog primanja mita i prodavanja informacija

Piše Dušan Miljuš/Jutarnji list
1. prosinca 2017. - 10:51
domagoj_sikermeštar 2

Cijeli vinkovački kraj šokiran je činom Dubravka Sikermeštra koji je u sekundi zavio u crno dvije obitelji.

- Činilo se da Dubravko cijeli život radio ono što ga ne zanima. Bio je dobro dijete, a u Zagreb je otišao nakon 2. razreda vinkovačke gimnazije kako bi, valjda, ostvario očev san da bude policajac i osigura si stalan posao. Kad se u Vinkovcima pročulo da je dobio otkaz i da je osuđen, njegovi roditelji su se povukli u sebe - kaže nam obiteljska prijateljica Sikermeštrovih, otkrivši da više od 15 godina Dubravko grca u dugovima. Nakon što je okaljao obraz i prokockao karijeru, Sikermeštar je s prijateljem ugostiteljem ovog 9. listopada osnovao tvrtku za ugostiteljstvo.

A uteg oko vrata mu je bila temeljem nagodbe s USKOK-om pravomoćna presuda od godine dana zatvora koja mu je zamijenjena radom za opće dobro. Naime, Sikermeštar je zajedno s Fehimom Goršićem priznao da su tražili 5000 eura mita od poduzetnika Stipana Ivića, kojeg je, pak, u svibnju ove godine ubio kum na tržnici u Španskom. Povod mitu je bilo stopiranje istrage i daljnjih izvida nakon što je Ivića prijavio Alen T. za pokušaj iznude. Na kraju su dospjeli pod lupu USKOK-a koji ih je teretio da su raznim ljudima za novac činili usluge.

Osim toga, obojica su mimo propisa trgovali informacijama ulazeći u MUP-ov informacijski sustav. Sikermeštar je na traženje Bojana M. pristao da mu za novčanu nagradu omogući osobni kontakt s Paškom K. kojeg je smatrao odgovornim za nestanak 530.000 eura. Bojanu je dao Paškove osobne podatke i uputio mu poziv na obavijesni razgovor, a sastanak je, na Paškovo iznenađenje, uslijedio u kafiću.

19. travanj 2024 22:56