StoryEditorOCM
ForumPROMETNA NESREĆA NA AUTOCESTI

Vozila u tunelu naletjela na poklopac šahta, prava je sreća što nitko nije stradao

Piše JL
21. prosinca 2017. - 18:53
tunel

Danas u popodnevnim satima u tunelu Vrata na autocesti Zagreb – Rijeka četiri osobna automobila i jedan kamion naletjela su na poklopac šahta koji je ispao iz svog ležišta, doznaje Jutarnji list. Kako neslužbeno saznajemo u incidentu nije bilo ozljeđenih ali je počinjena materijalna šteta.

Poklopac je teretnom vozilu oštetio rezervoar i došlo je do lančanog sudara auatomobila. Jedan vozna traka u tunelu je zatvorena za promet. Na stranicama Hrvatskog autokluba stoji da je jedna vozna traka u tunelu zatvorena zbog radova. S obzirom da je riječ o incidentu u tunelu prava je sreća što je sve prošlo tek s materijalnom štetom.

Do sada nisu zabilježeni problemi sa šahtovima na autocesti Zagreb – Rijeka. No, ovo bi moglo pokrenuti istragu o stanju šahtova na ovoj autocesti.

Tako su nakon niza incindenata sa poklopcima šahtova , 2015. godine po nalogu inspekcije Hrvatske autoceste pregledale i sanirale 205 od 272 revizijska okna u tunelima, odnosno 76 posto .

Tada je nakon prometne nesreće u tunelu Plasina Prometna inspekcija HAC-u naredila da sve poklopce šahtova na autocestama koji su ugrađeni tako da preko njih prelazi kotač vozila premjesti na sredinu kolnika. Inspekcija je, naime, još 2013. godine utvrdila da sporni poklopci šahtova nisu ugrađeni sukladno glavnom projektu te da ugrožavaju sigurnost sudionika u prometu.

20. travanj 2024 07:39