StoryEditorOCM
ForumNAPOKON GOTOVA MEDICINSKA ANALIZA

Kosti pronađene kod Ogulina pripadaju mladoj Francuskinji Anni Cecile Pinel

Piše 100posto.hr
16. siječnja 2018. - 20:20
1440x620_15161133601492154308anne1

Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta na Šalati potvrdio je kako kosti nađene u mjestu Tržić Tounjski pripadaju Francuskinji Anne-Cecile Pinel koja je prije tri godine nestala na festivalu Momento Demento kod Slunja.

Podsjetimo, 7. siječnja ove godine ogulinski su lovci pronašli ljudske kosti. 

Ustanovljeno je da se radi o ženskom kosturu te su primijećeni tragovi ozljeda. Na lubanji koju su pronašli lovci vidljiv je bio i prijelom baze lubanje kod slušnog otvora, na desnoj sljepoočnici, a sumnjalo se da se radi upravo o Anninim ostatcima.

U utorak je stiglo priopćenje DORH-a.

"Povodom više upita novinara zaprimljenih u Županijskom državnom odvjetništvu u Karlovcu, ovo državno odvjetništvo u mogućnosti je odgovoriti da je danas zaprimilo nalaz Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. (16. 1. 2018.)

Iz spomenutog nalaza Zavoda proizlazi kako je provedena molekularno-genetska analiza posmrtnih ostataka nepoznate osobe pronađenih 7. siječnja 2018. u mjestu Tržić Tounjski, zaseok Ključ, te kako navedeni posmrtni ostaci pripadaju državljanki Republike Francuske (1991.)", piše u priopćenju od DORH-a.

Slučaj je šokirao kako francusku, tako i hrvatsku javnost, a nakon što su prije tjedan dana u mjestu Tržić Tounjski pronađene ljudske kosti svi su se pitali radi li se o nestaloj djevojci i hoće li napokon biti razjašnjeno što se dogodilo u noći kada je nestala.

Uzela opojnu drogu LSD i od tada joj se gubi svaki trag

Inače, Anne-Cecile rođena je 17. srpnja 1991. u Albertvilleu, a živjela na području Les Teppesa blizu Lyona.

"Visoka je 168 cm, teška oko 50 kg, kestenjaste kovrčave kose, napola obrijane glave i velikih zelenih očiju. Nos joj je ravan, te u njemu ima pirsing, srednje uši, a lice okruglo. Na lijevom boku ima je tetovažu molekula", glasio je detaljno opis nestale Anne kad se vijest o njezinom nestanku prenijela europskim medijima.

Navodno je 2013. godine kupila kombi koji je preuredila u kamper, a družila se u krugu ljudi koji slušaju trance glazbu te povremeno uzimaju razne opijate. Odlučila je s njima putovati Europom, a nakon festivala Memento Demento trebali su nastaviti prema Portugalu na novi festival za koji su već bili kupili ulaznice, piše Jutarnji List.

Svoj 23. rođendan proslavila je u Češkoj 17. srpnja, a dan kasnije se posljednji put javila SMS-om roditeljima.

Napisala je: "Hello iz Češke Republike! Idemo prema Beču u Austriji, za dva dana je festival! Procurila nam je tekućina za hlađenje, ima dva dana, na malom planinskom graničnom prijelazu, pa smo morali stati počistiti i zamijeniti".

Taj zadnji dan festivala, koji je trajao od 15. srpnja, vjerojatno je bio i posljednji dan njezina života.  Anne-Cecile cijelu noć na ponedjeljak provela je plešući uz glavnu binu gdje su se izmjenjivali DJ-i.

Anne je, prema dostupnim informacijama, uzela opojnu drogu LSD i krenula na plesni podij. Prijateljici je potom rekla da ide prošetati. Iz šetnje se nikad nije vratila, a kraj antifašističkog spomenika svjedoci u Tržiću Tounjskom su je posljednji put vidjeli. Njezin nestanak prijavljen je dan kasnije, u utorak u večernjim satima, u vrijeme kada se iz kampa razišla velika većina od 2000 gostiju, a 90 posto njih bili su stranci.

U velikoj potrazi pronađen je njezin kamper. U napuštenoj kući u blizini nađena je i njezina torbica s bočicom vode te novčanik bez dokumenata i novca.

To je intenziviralo akciju traganja u kojoj su sudjelovali ronioci, policija, HGSS, brojni volonteri, ali i lovci koji su najbolje poznavali taj teren.

"Anne Cecile, nemamo još nikakvih vijesti o tebi. Tvoja odsutnost je bolna. Ako možeš vidjeti našu poruku, javi nam se. Anne Cecile, kada ćeš se vratiti? Ne smijemo odustati", bila je samo jedna od poruka neutješnih roditelja koje su svih ovih godina odašiljali društvenim mrežama nadajući se da će opet vidjeti živo i zdravo dijete.

25. travanj 2024 03:05