StoryEditorOCM

FOTOREPORTAŽA: EXTREME ENDURO LIKA 2014 - Skliske strmine vozačima ledile krv u žilama

Piše PSD.
27. rujna 2014. - 16:32
10646725_544314135669050_7230625747767262966_n

U malom ličkom mjestu Srb održana je 4. po redu Extreme Enduro utrka. Pod nazivom „The land of the wolf “, dečki iz MK Azalea iz Zadra pod dirigentskom palicom Tomislava Marića organizirali su pravi spektakl, te privukli 200 vozača iz sedam zemalja unatoč lošem vremenu i kiši koja je padala danima prije same utrke tako da je staza namočena prethodnim kišama bila teška i zahtjevna. Balvani preko kojih vozači moraju proći prije nego krenu u šumu su bili ekstremno skliski, a i cijela staza koja je za ovu godinu bila dodatno otežana je postala vrlo teška .

Izvještaji kažu da je svaki vozač koji je došao dalje od drugog check pointa zaslužio medalju za hrabrost, jer su na nekim mjestima nizbrdice bile toliko strme da su organizatori postavljali table DANGER kako bi smanjili mogućnost povreda. Na tim mjestima motor se morao gurati nizbrdo većinom klizeći na stražnjici, iako su neki Experti spuštali na motoru, a da nisu ni trepnuli. To nije bilo najgore jer na toj stazi je bilo uzbrdica od kojih se ledila krv u žilama samo od pogleda prema vrhu, a često je uzbrdo toliko dugačko da se niti ne vidie gdje je kraj...

Najbrži vozač u expertima Čeh Martin Volny je došao u cilj za nevjerojatnih 2 sata i 38 minuta dok je njegov sunarodnjak mladi Cyprian David došao za 2 sata i 45 minuta. Slovenac Miha Špindler je imao nekoliko padova, te se morao zadovoljiti 3. mjestom, on je došao u cilj za 3 sata i 3 minute.

Od domaćih u vremenu su završili samo Puljanin Robert Vozila na odličnom 8. mjestu i mladi talent Josip Jakotič na 14. mjestu. Marko Prodan je odabirom krive gume došao u cilj, ali vrijeme mu je već isteklo.

U klasi Hobby Tomaž Podvratnik se odvojio od početka, iako su Leo Malkić i Andrej Črnković bili vrlo blizu i samo čekali da napravi grešku, Tomaž je to odradio vrhunski i zasjeo na 1. mjesto, Leo Malkić je zauzeo drugo mjesto, a Andrej Črnkovič zasluženo je osvojio 3. mjesto. Od Hrvata u Hobby klasi završili su još Davor Galoić na 10. mjestu, Karlo Filipović na 12. mjestu, Robert Lučić na 13. mjestu i Dino Mileusnić na 15 mjestu. A u klasi Hobby bilo je samo 19 vozača koji su završili utrku u vremenu.

Veteran Klasom su dominirali Slovenci i to prvi je u cilj došao Vlado Vukolić, iza njega Novak David, a treće mjesto je zauzeo Sandi Jeram, osim njih u cilj su u vremenu ušli samo još Rene Jesernik kao četvrti, te iza njega Harringer Jurgen i Zand Martin.

Klasa Team je startala zadnja, prvo mjesto zauzeo je Češki tim Cyprian Zdenek /Hanus Rastislav iz Žohar moto tima, u cilj su došli za 3 sata i 51 minutu, drugo mjesto je zauzeo tim DIVJI PETELINI Boštjan Smolič /Robek Gregor iz Slovenije, a treći su bili Žugić Franci / Penca Janez.

(ZD.HR)

 

15. travanj 2024 18:43