StoryEditorOCM

GALERIJA: POGLEDAJTE KAKO ĆE IZGLEDATI BUDUĆNOST STANKOVACA Kreće izgradnja "malog Las Vegasa" vrijednog 3 milijarde kuna!

Piše PSD.
1. studenog 2014. - 11:51

Počelo je, izgleda, nadmetanje u pretjerivanju, a tko je u pravu, presudit će vrijeme.

Nakon što je gradonačelnik Zadra Božidar Kalmeta najavio da će u narednih deset godina od Zadra napraviti Monte Carlo, odgovor nije dugo trebalo čekati i to ni manje ni više nego iz - Stankovaca!

Naime, načelnik Općine Stankovci Željko Baradić ovih je dana potvrdio da je napokon ishođena pravomoćna lokacijska dozvola za 400 milijuna eura vrijedan projekt Las Vegasa u Stankovcima iza kojeg stoji 65-godišnji zagrebački bivši pilot Josip Crnčević. Prema njegovim riječima, u iduće četiri godine na površini većoj od 100 hektara kod Stankovaca trebao bi niknuti potpuno novi gradić u čijem će središtu biti 50 milijuna eura vrijedan sportski aerodrom. Projekt službeno nosi naziv STG City (sportsko-turističko-gospodarski grad), a nakon što već iduće godine bude izgrađen(!) aerodrom na 50 hektara, na preostalom prostoru od stotinjak hektara trebala bi početi gradnja tri hotela s pet zvjezdica, tri kasina, dva doma za umirovljenike, dvije sportske staze za trkaće automobile, osam teniskih terena, trgovački centar, zrakoplovna marina, servis za zrakoplove..., zapravo pravi "mali Monaco, ako baš ne i Las Vegas", kako kaže Crnčević.

Sve se to, veli, radi za jako bogatu klijentelu iz sjeverne i zapadne Europe koja bi u Stankovce trebala slijetati privatnim avionima, a potencijal investicije navodno su već prepoznali i zainteresirani brojni svjetski ulagači iz Saudijske Arabije, Austrije, Hong Konga...

Jedina peostala prepreka koja stoji između početka realizacije investicije i Las Vegasa u Stankovcima je da Vlada RH potvrdi suglasnost Ministarstva poljoprivrede za prodaju ili darovanje Općini Stankovac stotinjak hektara državnog zemljišta na kojem bi se kroz naredne četiri godine trebala realizirati ova velebna investicija od preko tri miljarde kuna. Potvrda iz Vlade trebala bi doći za mjesec dana, a nakon toga još mjesec dana treba čekati za građevnu dozvolu i potom radovi mogu početi. Radovi koji će otvoriti desetke i stotine novih radnih mjesta i od kojih će općina na račun komunalne naknade puniti proračun idućih četiri-pet godina.

U ostvarenju svojih futurističkih vizija načelnik Baradić i Stankovci su tako, čini se, nekoliko svjetlosnih godina ispred gradonačelnika Kalmete i Zadra. Njegova želja da Zadar, eto, pretvori u Monte Carlo, već osam mjeseci čeka da napravi svoj prvi korak, odnosno da se raspiše natječaj za izradu Detaljnog plana uređenja Ravnica gdje bi se, tobože, jednog lijepog dana, navodno, trebao dogoditi projekt Vrata Zadra. Kako i s kojim novcima, to još nitko ne zna.

Kako bilo, bit će to "kockarsko nadmetanje" za anale: zadarski Monte Carlo kontra stankovačkog Las Vegasa! 

I.N.


19. travanj 2024 09:11