StoryEditorOCM

FOTOREPORTAŽA: 'TAMO DA PUTUJEM' KUD-a 'BLEKE I KONJI' U ARSENALU: Druženja za svačije nepce - od životnog trenera do dilera drogom!

Piše PSD.
4. prosinca 2014. - 12:27
enio_arsenal11-031214

"Tamo da putujem" naziv je kazališnog uratka, zapravo performansa u kojem podjednako sudjeuju i glumci i gledatelji, četvrtog po redu u produkciji KUD-a "Bleke i konji" koj i je premijerno prikazan u srijedu navečer u "Arsenalu". Ideja koju je kreirao glavni Bleka Enio Meštrović u ovoj netipičnoj javnoj igri promovira druženje, razgovor, prijateljstvo.

Oko stotinjak gledatelja koji su dolazili po svoj volji od 20 do 23 sata, naručivali su umjesto pića ili hrane sugovornike, profile s kojima se žele družiti za stolom. U ponudi je bilo više od 60  profila koje je nosilo 43 aktera, članova "BiK-a" i pridruženih prijatelja. Po želji, gost je mogao naručiti psihijatra, građevinskog mafijaša, policijskog inspektora, životnog trenera, kuhara, cijelu dalmatinsku klapu, frontmena rock grupe, trgovca drogom, ali i Godota, koji nikad nije stigao.

"Profiliran je za najistančanija misaona nepca. Progovaramo o budućnosti čovječanstva osuđenom na umjetna prijateljstva i konzumerizam, vrijeme kojim će se ploviti odsutnim duhom u cilju stvaranja nerealnog standarda i svjetonazora. U srijedu, u moru svakodnevne monotonije naći ćete sigurno što i koga želite. Zavirite u budućnost kroz bliske susrete sa maštom" napisao je Meštrović u najavi "Tamo da putujem". I točno pogodio. Poruga vlastitom načinu života u kojem je druženje postalo, iz ovih ili onih razloga, nekurentna roba, bio je cilj predstave, ali dobru poruku koja se ovom prilikom mogla izvući iz "Arsenala" može se primjeniti odmah, večeras, sutra, za vikend, uvijek.

 

Mario Vuksan

Snimio: Luka Gerlanc / CROPIX

20. travanj 2024 02:29