StoryEditorOCM

FOTO: 'ZA LJEPŠI USKRS SVIMA' Dvostruko nadmoćniji Lionsi pobijedili novinare 7:5

Piše PSD.
27. ožujka 2015. - 11:43
humanitarna_utakmica10-2603

Sportska dvorana Mocire. Gledatelja: 100. Lionsi - Novinari 7:5 (3:3)

LIONSI: Božidar Kalmeta, Mario Pešut, Davor Pekota, Mladen Mavar, Tomislav Proroković, Tomislav Dražović, Tonći Jerak, Zdravko Jerak, Josip Miočić, Ivica Dubravica, Dragan Radman, Nikša Milić.

NOVINARI: Predrag Opačić, Ante Kolanović, Frane Šarić, Roman Morović, Alan Sinovčić, Hrvoje Zanki.

U akciji «Za ljepši Uskrs svima» zadarskim su se Lionsima ove godine pridružili novinari iz brojnih zadarskih redakcija. U četvrtak poslijepodne novinari i Lionsi odigrali su humanitarnu utakmicu u malom nogometu. Važniji od rezultata i postignutih golova bio je zajednički cilj - veliki blagdan uljepšati obiteljima kojima je pomoć najpotrebnija.

Ipak vrijedi zabilježiti da je na megdan "strašnih" lavova izašlo svega šest zadarskih novinara koja su se uspješno nosili s dvostruko nadmoćnijim "zvijerima" sve dok ih umor nije savladao. Novinari su naime igrali bez zamjena, za razliku od Lionsa koju se izmijenjivali kao na traci. Vrijedi stoga istaknuti tri gola Ante Kolanovića te po jedan Predraga Opačića i Hrvoja Zankija

Inače, riječ je o tradicionalnoj akciji Lionsa koja se provodi uoči Uskrsa kako bi se za obitelji teškog imovinskog stanja prikupile, ponajprije namirnice, uz koje se blagdan uobičajeno vezuje. Uz hranu, u paketima koji će se podijeliti 1. travnja, bit će i različite higijenske potrepštine, dobro došle svakom kućanstvu.

Ove godine takvim će se darovima obradovati 26 obitelji s ukupno 113 članova, među kojima je čak 79 djece. Sve te obitelji žive od socijalne pomoći i u evidenciji su gradskog Odjela za socijalnu skrb.

Akcija koju Lions klub Zadar provodi već godinama, uobičajeno počinje malonogometnom utakmicom. Do sada su u njoj sudjelovali članovi Rotary kluba, tim zadarskih liječnika i ove godine ponovno, zadarski novinari.

zadarski.hr


25. travanj 2024 13:52