StoryEditorOCM
FotoreportFOTO: "CVIJET ZADRA"

Otvorena vrtna izložba cvijeća, najatraktivnija zelena oaza na rivi

Piše Iva Ivanac i Ana Franić
20. travnja 2017. - 16:40
cvijet_zadra3-200417

Zadarska tvrtka Nasadi u suradnji s poslovnim partnerima i prijateljima iz cijele Hrvatske, jutros je na Forumu po treći puta otvorila izložbu cvijeća komunalnih i privatnih tvrtki Cvijet Zadra koja će trajati do nedjelje.

Ova manifestacija će na 4 dana dodatno uljepšati gredice duž zadarske rive, a program je dodatno obogaćen sturčnim predavanjima hortikulturnih sturčnjaka koja će se održati u Gradskoj knjižnici.

Također će biti organizirana i stručna vodstva kroz gradske perivoje koja su i prijašnjih godina, kod Zadrana, izazvala veliki interes. Uz sve to, u Preivoju kraljice Jelene bit će održana i izložba fotografija s cvijetnim motivima.

- Kada smo prije tri godine krenuli u ovaj projekt, zamislili smo da će on postati tradicija Zadra i sada mogu reći da smo to i ostvarili. Svake godine okupljamo sve veći broj izlagača, a ono što je najvažnije je da sve instalacije i dostignuća u hortikulturi tijekom turističke sezone ostaju na našoj rivi. Zahvalio bih se svim djelatnicima Nasada, vrijednim inžinjerkama koje su osmislile projekte kao i svim gostima, poručio je Lenko Ugrinić dirketor tvrtke Nasadi.

Gradonačelnika Božidara Kalmetu je i ove godine pripala čast da svečano otvori Cvijet Zadra u kojoj sudjeluje preko 20 izlagača iz cijele Hrvatske.

- Hvala svima što će svojim radovima uljepšati zadarsku rivu. Ovo je jedna vrsta umjetnosti, od cvijeća napraviti ovakve aranžmane zaista je jedna vrsta ljepote. Iako se kaže da je Zadar lijep onoliko koliko je i čist, možemo reći i da je lijep koliko su lijepe njegove zelene površine, a kroz sve ove godine brigu o horikulturi smo digli na jednu novu razinu, rekao je gradonačelnik Kalmeta.

Na svečanom otvorenju dodjeljene su i nagrade za najbolje u toj djelatnosti, a dvije su otišle u ruke zadarskim Nasadima. Za kreativni izraz u oblikovanju prostora osvojili su drugo mjesto, a djelatnica Anita Valčić osvojila je nagradu za najbolju kreativnost cvijetne instalacije.

19. travanj 2024 11:30