StoryEditorOCM
FotoreportFOTO - EKO DANI PRIRODOSLOVNO-GRAFIČKE ŠKOLE

Ni južina nije pokvarila feštu na dva kotača

Piše Zrinka Rupić
26. travnja 2017. - 22:02
eko_dani13-260417_resize.JPG

U srijedu poslijepodne održana je velika proljetna biciklijada Prirodoslovno-grafičke škole Zadar u sklopu 16. po redu ekološko-edukativne manifestacije „Eko dani".

Kao i svake godine, biciklijada starta ispred Ekonomsko-birotehničke škole, a završava ispred Prirodoslovno-grafičke škole i okuplja sve Zadrane i Zadranke u dobi od 7 do 77 godina koji sudjeluju u ovoj 12 kilometara dugoj rekreativnoj vožnji.

Prije same vožnje, sudionicima se dijele majice i startni brojevi kako bi kasnije mogli okušati sreću u tomboli i osvojiti vrijedne nagrade. Kraj biciklijade tradicionalno je obilježio i „Šušur na dva kola", koji unatoč vremenskim neprilikama nije spriječio održavanje štafete na biciklu te izvođenje vještih trikova zadarskih bikera i na koncu izvlačenje lutrije u kojoj je glavna nagrada bicikl.

Da vrijeme nije omelo one najhrabrije svakako je primjer ravnatelja škole Tomislava Grbina, koji se i sam, unatoč jakom vjetru, okušao u biciklijadi.

- Danas nam je strašna južina pokvarila biciklijadu, ove godine je zbog jakoga vjetra sudjelovalo pedesetak osoba- kazao nam je Grbin.

Za podizanje glazbene atmosfere pobrinuo se srednjoškolski bend „No Name" uz zagrebačkog DJ-a Leona Šenkovskog.

Podsjetimo, 15 godina stara zadarska manifestacija Prirodoslovno-grafičke škole, čije je ovogodišnje geslo „Grad u zagrljaju mora" u suradnji učenika, djelatnika, ravnatelja te raznih stručnjaka na području Hrvatske ima za cilj na edukativan i zabavan način raznoraznim akcijama probuditi građanima svijest prema gradu, kako bi ga učinili što zanimljivijim.

27. travanj 2024 02:17