StoryEditorOCM
FotoreportFOTO: POGLEDAJTE ATMOSFERU U IZBORNIM STOŽERIMA

U HDZ-u najveći aplauz dobio Kalmeta, u SDP-u bogata trpeza: pašticada, šniceli, tunjevina, pršut...

Piše B.S.
22. svibnja 2017. - 02:09
hdz_stozer11-210517_resize.JPG

U stožeru HDZ-a vladala je nervoza sve do prvih objava izbornih rezultata, a najveće je veselje izazvao dolazak zadnjeg kandidata sa liste Božidara Kalmete. Rame uz rame s prvim na listi Brankom Dukićem, Kalmeta se obratio novinarima. Nakon njegovog dolaska prolomio se glasni pljesak članova koji su razvukli osmijehe.

Zbog izrazito sparne večeri i visoke temperature u stožeru, glavni su se stranački kandidati veći dio večeri hladili na obližnoj terasi kafića jednog od njihovih članova na trgu Petra Zoranića. U stožeru se grickalo skromno i "čajno" kroštule i fritule.

Dok je kandidatkinja za gradonačelnicu Sabina Glasovac davala izjavu za HTV, u stožeru SDP-a na trgu Pet bunara svi su bili već poslovično opušteni vjerujući u pobjedu u drugom krugu. Vrijeme se kratilo bogatom trpezom – pašticadom s njokima, šnicelima, paštetom od tunjevine, pršutom, sirom i kolačima.

"Dio našeg tima je bio cijeli dan po biračkim odborima. Ljudi se moraju okrijepiti" - pojasnio je Erol Gaši, kandidat za zadarskog dogradonačelnika. Članovi se moraju osnažiti jer ih, kako je rekao, idućih 14 dana čeka borba prsa o prsa s HDZ-om.

26. travanj 2024 14:58