StoryEditorOCM
FotoreportFOTO: U PARKU PRIRODE VRANSKO JEZERO

„Igrama Bioraznolikosti“ obilježen 2. Tjedan parkova Hrvatske

Piše Zadarski.hr
29. svibnja 2017. - 19:10
BW1A2655

Povodom obilježavanja drugog Tjedna parkova Hrvatske, Dana zaštite prirode RH i Međunarodnog dana biološke raznolikosti Javna ustanova Park prirode Vransko jezero održala je edukativno - sportsku manifestaciju pod nazivom „Igre Bioraznolikosti - Kakvo sam društvo prirodi?".

Igre su održane 29. svibnja na lokalitetu Prosika, u Parku prirode Vransko jezero, a sudjelovalo je oko 120 učenika iz lokalnih osnovnih škola: OŠ Pakoštane, PŠ Vrgada, OŠ Sv. Filip i Jakov, PŠ Raštane Donje, PŠ Sikovo, PŠ Turanj, OŠ Murterski škoj te PŠ Betina.

Uzbudljivim interaktivnim igrama: Poplava na Vranskom jezeru i Čapljino gnijezdo učenici su se uz pouku o važnosti poplavnih staništa i gniježđenju ptica imali priliku pokazati složnost i spretnost u grupi te svoje snage odmjeriti s vršnjacima. Igra "Pamtim Parkove" učenici su se upoznali s 19 različitih logotipova Nacionalnih parkova i Parkova prirode.

Učenicima je povodom manifestacije osiguran prijevoz autobusom, koji je ILIRIJA d.d. Biograd velikodušno ustupila za prijevoz djece od njihove škole do lučice Prosika u Parku prirode Vransko, te na kraju manifestacije od lučice Prosika do škole. Veliko hvala Iliriji d.d. na vjernoj podršci.

Svi učenici su nagrađeni sokovima i sendvičima, te nagradama u tomboli. Tjedan parkova Hrvatske u sklopu kojeg su održane Igre Bioraznolikosti trebao bi postati tradicionalna manifestacija kojom će 8 nacionalnih i 11 parkova prirode otvoriti glavni dio sezone.

19. travanj 2024 20:19