StoryEditorOCM
FotoreportFOTO: GLAMUR NA PANTOVČAKU ZA DAN DRŽAVNOSTI

Na prijemu kod predsjednice zasjala društvena elita, ali bilo je i modnih promašaja...

Piše Hina / JL
26. lipnja 2017. - 00:27
Prijem kod predsjednice

Staviti moć u službu općega dobra najviše je domoljublje, poručila je predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u nedjelju u obraćanju uzvanicima na prijemu koji je u povodu Dana državnost priredila u svome Uredu na Pantovčaku.

Prijemu su nazočili brojni uglednici iz kulturnog, političkog, gospodarskog, vjerskog i javnog života, među njima predsjednik Vlade Andrej Plenković i predsjednik Sabora Gordan Jandroković, ministri i saborski zastupnici te predstavnici diplomatskog zbora akreditirani u Hrvatskoj.

Podsjetivši na značaj 25. lipnja 1991. i donošenja Deklaracije o proglašenju suverene i samostalne Republike Hrvatske, predsjednica je uputila poziv: "Pogledajmo u budućnost, kao što smo gledali i 25. lipnja 1991.".

 

"Neka nam današnji dan bude nadahnuće, prije svega u tome koliko je važno imati jasne ciljeve i odlučnost u njihovu postizanju. Politička stabilnost u tome je od prvorazredne važnosti. Ona, prije svega, počiva na većinskoj volji zastupnika u Hrvatskome saboru i na odgovornoj suradnji između svih sastavnica državne vlasti, zatim i na otvorenosti državnih tijela za dijalog s oporbom, akademskom zajednicom i svijetom kulture, ali više od svega počiva na sposobnosti politike da prepozna temeljne životne interese hrvatskih državljana i hrvatskoga naroda u cjelini te na sposobnosti da ih artikulira i provede", naglasila je Grabar-Kitarović.

To, kako je istaknula, obvezuje predstavnike iz svih vidika društvenoga života, posebice nazočne, te postavlja najveću odgovornost za izgovorenu riječ i za izvršavanje dužnosti i povjerenih im obveza. Govor predsjednice u cijelosti možete pročitati OVDJE.

Nekoliko minuta po završetku predsjedničina govora nad Zagrebom je počeo padati jaki pljusak, no to nije prekinulo prijem i druženje koje se s platoa preselilo u unutarnje prostorije Ureda predsjednice.

24. travanj 2024 03:51