StoryEditorOCM
FotoreportXXL FOTO: VIR FEST 2017.

Bibinjcu prva nagrada stručnog žirija, Viranka druga

Piše Kažimir Škrbić / Virski list
4. kolovoza 2017. - 15:12
IMG_0000.JPG

Sedmo izdanje festivala mladih pjevačica i pjevača „Vir fest“ bilo je najbolje i najkvalitetnije dosad, a pobjedu je odnio 18-godišnji Bibinjac Arijan Xhemaji s pjesmom „Od milijun žena“ Tonyja Cetinskog. Ovo je Arijanu, kako nam je kazao, najveći uspjeh u dosadašnjoj karijeri, a uz skori početak studija njemačkog i engleskog jezika posvetit će se i pjevanju.

Viranka Laura Ševarac bila je s izvedbom pjesme Nine Badrić „Dani i godine“ druga po ocjeni stručnog žirija, a na treće mjesto plasirao se Murterin Josip Juraga koji je pjevao „Nakon svih ovih godina“ sastava „Bijelo dugme“. Nagradu publike osvojila je Lucija Skoblar s pjesmom „Malo mi za sriću triba“ Doris Dragović, dok je naupečatljiviji scenski nastup imala Antea Jakešević koja je izvela pjesmu „Valerie“ Amy Winehouse.

Tradicionalni festival mladih pjevača amatera od 11 do 19 godina sinoć su organizirali glazbena Udruga „Melodija“ i destinacijska menadžment kompanija „Vir turizam" uz pokroviteljstvo Općine Vir, pa su nagrade pobjednicima uručili zamjenik načelnika Općine Vir Antonio Vučetić, event menadžer poduzeća „Vir turizam“ Nina Jovanović i umjetnički direktor „Vir festa“ Zdenko Sarađen.

Uz drugoplasiranu Ševarac kao predstavnicu Vira, nastupila je i Gabrijela Vučetić koja je otpjevala Severininu pjesmu „Tvoja prva djevojka“, a brojku od 11 pjevačica i pjevača na festivalu upotpunjuju još Roko Marić, Lana Orlović, Ivanela Petrović, Matea Rogić i Lovre Gulan.

Za sjajnu atmosferu i glazbenu pratnju sudionicima „Vir festa“ bili su zaduženi vrhunski zabavljači iz zagrebačke grupe „Joy“, pa je publika na prepunom virskom Trgu svetog Jure mogla uživati kako u nastupima mladih pjevača, tako i koncertu njihovih iskusnijih kolega.

 

 

20. travanj 2024 03:20