StoryEditorOCM
FotoreportFOTOGALERIJA SAJAM PROIZVODA HRVATSKOG SELA

Paleta boja, mirisa, okusa uz Arheološki muzej

Piše Zadarski.hr
25. kolovoza 2017. - 17:10
sajam_selo11-250817

Započeo je ovogodišnji Sajam proizvoda hrvatskog sela koji se u sklopu četvrtog izdanja Taste and Travel festivala, do 30. kolovoza održava u Zadru.

Više od 40 poljoprivrednih gospodarstava i malih obrtnika iz svih dijelova Hrvatske u narednim danima na zadarskom Forumu predstavljaju proizvode svog vrijednog rada. Delicije poput burgera od tune, domaćih kobasica, slavonskog kulena, domaćeg meda i rakije, specijaliteta iznenađenja te unikatne rukotvorine i suveniri samo su dio zanimljive priče koja već na prvi pogled ostavlja bez daha.

Uz Sajam proizvoda hrvatskog sela koji ove godine nudi mnoštvo zanimljivosti i pravu rapsodiju za nepce, tu je i već tradicionalni Craft Beer festival s više od 50 vrsti craft piva od kojih su mnoge noviteti na tržištu. U sklopu Festivala, na zadarskoj rivi održat će se i bogat zabavni program na kojem će sutra, 25. kolovoza nastupiti Kuzma i Shaka Zulu. Splitski dvojac na središnjoj će festivalskoj pozornici na zadarskoj rivi zapjevati hitove Lito ide mala, U mojoj ulici ne prodaje se trava, Majstori sa mora i druge te bez sumnje dobro rasplesati posjetitelje ovogodišnjeg Festivala. Nezaboravan provod u subotu, 26. kolovoza obećaje virovitički rock bend Vatra čije megapopularne hitove poput onog Tango, Tremolo, Gorim s nestrpljenjem očekuju Zadrani i njihovi gosti.

Taste and Travel festival ove subote, 26. kolovoza od 9 sati svoj gastro program nastavlja predstavljanjem prve E@t: Food in the digital age konferencije. U zadarskom Arsenalu, ova će konferencija ugostiti neke od najvažnijih mladih, utjecajnih ljudi iz cijelog svijeta iz područja prehrambene industrije. Oni će sudionicima i javnosti predstaviti svoje inovacije i promišljanja za budućnost. Ulaz na konferenciju slobodan je za sve zainteresirane građane.

Taste and Travel Festival održava se pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, a generalni partner festivala je HEP. E@t: Food in the digital age konferenciju kao i ostale dijelove festivala pomogli su Falkensteiner Resort Punta Skala, Ilirija d.d., Jamnica te Hrvatska gospodarska komora. Podršku su dali Grad Zadar i Turistička zajednica Grada, Jagermeister i hostel Forum.

 

20. travanj 2024 09:33