StoryEditorOCM
FotoreportFOTOGALERIJA: KUP HRVATSKE U OLIMPIJSKOM TRIATLONU

U utrci na Viru 168 natjecatelja!

Piše K.Škrbić
8. listopada 2017. - 10:51
IMG_6230.JPG

Sinoćnjom svečanošću otvorenja na terasi restorana „Kotarina“ počelo je drugo izdanje „Virskog triatlona“ na kojemu će u nedjelju na Kupu Hrvatske u olimpijskom triatlonu, supersprint triatlonu i utrci na 5 kilometara nastupiti čak 168 triatlonaca iz 29 klubova i individualnih natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Sve ih je u ime Općine Vir pozdravila Katarina Radović, pročelnica Upravnog odjela za opće, pravne poslove i lokalnu samoupravu.

„Zahvaljujem vam što ste u tako velikom broju došli na naš otok i natjecanje. Prošle godine imali smo stotinjak triatlonaca, a sada vas ima mnogo više. Mi se kao jedinica lokalne samouprave trudimo da Vir bude prepoznat kao idealna destinacija sporta i rekreacije, a to potvrđuje i vaš dolazak. Svima želim puno sreće i sportskog uspjeha“, kazala je Radović u društvu organizatora – direktora utrke Darije Zrilić iz destinacijske kompanije „Vir turizam“, tehničkog direktora utrke Ivana Pavića iz Triatlon kluba „Split“, tehničkog delegata Milana Mandića te glavnog suca Mladena Lukovića. Tehnički direktor Pavić također se obratio triatloncima uputivši zahvalu organizatorima iz „Vir turizma“ i Općini Vir na generalnom pokroviteljstvu Kupa Hrvatske i „Virskog triatlona“.         

„Uvijek je važno da jedinice lokalne samouprave prepoznaju vrijednost sporta i svega što on predstavlja u društvu. Općina Vir jedna je od takvih“, kazao je. Nakon što je glavni sudac Luković uputio triatlonce u pravila natjecanja i konfiguraciju staze, najbolji hrvatski i drugi triatlonci večerali su na domjenku u restoranu „Kotarina“. Time su zaključena subotnja događanja na „II. Virskom triatlonu“ koja su nekoliko sati prije samog čina otvaranja uvodno ponudila i dvije utrke za početnike u akvatlonu.

DVIJE UTRKE U AKVATLONU

Prije nego će velike cure i momci u nedjelju plivati, trčati i voziti bicikl u disciplinama olimpijskog triatlona na Kupu Hrvatske 2017., supersprint triatlonu i utrci na 5 kilometara, oni najmlađi nastupili su u subotnje poslijepodne u akvatlonu za početnike. Plivali i trčali su Elena Ban iz TK „Matulji“, individualka Korina Perić, Max Ilc iz slovenskog TK „Inles Riko Ribnica“, individualac Mustafa Jamak i Nicole Fornažar iz TK „Pula“. Ban je u kategoriji početnika A bila prva (3:05), Perić druga (3:27), a Ilc treći (4:21), dok je Jamak (5:24) pobijedio kod početnika B ispred Fornažar (5:47). Medalje i pehare dobili su na velikoj bini na Trgu svetog Jure, iako je sâm rezultat bio u drugom planu. Prije svega, trebalo je imati hrabrosti zaplivati u prohladnom moru i trčati po buri, no tako se čeliče budući šampioni.

„Nismo prvi put na Viru, jer smo prošle godine suprug i ja nastupili na Virskom triatlonu. Svidjelo nam se, pa smo ove godine poveli i djecu“, kazala nam je Maxova mama Jana Ilc iz Ribnice u Sloveniji. Sa suprugom Gregom nastupit će ponovno i u nedjelju, kao i od osmogodišnjeg Maxa njihova pet godina starija kćerka Naja.   

NEDJELJA: NEMA KIŠE ILI BURE, BIT ĆE IDEALNO

More 20 stupnjeva i temperatura zraka isto toliko, ili za stupanj viša – triatloncima u nedjelju neće biti hladno, a neće biti niti kiše ili bure. Vremenske prilike bit će idealne, vrhunske za žestoke borbe u olimpijskom triatlonu, supersprint triatlonu i utrci na 5 kilometara. Program počinje od 08:30 otvorenjem zone izmjene i podizanjem startnih brojeva, nastavlja se brifingom i startom supersprint triatlona u 09:30, a pola sata kasnije startat će olimpijski triatlon za muškarce i deset minuta kasnije za žene. Utrka na 5 kilometara počinje u 12 sati. Dodjela nagrada, medalja i pehara planirana je za 14 sati nakon čega je u 15 sati „Pašta party“.     

19. travanj 2024 11:54