StoryEditorOCM
FotoreportFOTO: OTVORENA SUPERNOVA, NOVOST JE I BOŽIĆNI SAJAM

Zadranke i Zadrani mogu odahnuti - centar se više neće zatvarati!

16. studenog 2017. - 17:22
supernova22-161117_resize.JPG

Svakojake su glasine kružile gradom otkad je šoping centar Supernova stradao u velikoj poplavi 11. rujna. Od zmija u trgovinama do potpunog rušenja centra zbog narušene statike. Bila je to top tema u Zadru! Prazni ormari građana i promjena rutine u njihovom društvenom životu vladala je dva mjeseca. Sve do 16. studenoga kada je u 10 sati poplavljeni trgovački centar Zadranima ponovno otvorio vrata.

Stotinjak ljudi čekalo je u četvrtak ispred ulaza da se vrata centra i službeno otvore. Neki su u čudu virili i u novonikli šator ispred Supernove u kojem je sada smještena trgovina odjećom C&A i to do sljedećeg proljeća, kada će se preseliti u novo krilo shopping centra koje je trenutno u izradi. Prilikom ulaska u centar, primjećujemo zatvoreni Spar čije otvorenje uprava najavljuje krajem studenog, te pokretne stepenice u kvaru na zapadnom ulazu iz garaže. Sve je ostalo, izgleda, u poprilično dobrom stanju, kao da prije dva mjeseca nije bilo potpuno potopljeno. Čak je i garaža otvorena.

- Supernova je obnovljena, u potpunosti. Statika zgrade je u redu. Ne strahujemo od novih oborina, kratki su bili odgovori voditeljice centra Ive Surić na novinarska pitanja. Demantirala je i tračeve da će se Supernova zatvoriti nakon što prođe blagdanska šopingholičarska groznica te kazala kako ima informacije da se velika većina radnika vratila na posao, budući da nije bilo zatvaranja prodajnih mjesta već su neke trgovine samo premještene.

Dok hodamo centrom nailazimo na dva zabavljača na štulama. DJ na drugom katu pušta glazbu, pozdravlja kupce i najavljuje popuste u trgovinama. Ispred njega se nalazi "kutak za slikanje" gdje se posjetitelji centra besplatno slikaju i kući nose svoje polaroid fotografije. Slikamo se i mi pa odlazimo provjeriti jesu li se otvorile trgovine najvećih high street brendova. Jesu - izlozi svijetle i mame kupce raznim popustima. Dok koračamo prema jednom takvom brandu prilaze mu i dvije djevojke u dvadesetim godinama uz uzvik: "Evo je, evo je konačno!" Teška srca priznajemo da i mi mislimo isto, konzumerizam nas je obuzeo. Ili se možda možemo izvući na božićni duh?

- Došli smo najviše zbog dječje robe. Drago nam je da se Supernova otvorila, baš je ovom gradu nedostajala. Stigli smo odmah da iskoristimo popuste, dijeli s nama dojmove jedan bračni par, a zatim i jedna žena koja nosi pune ruke vrećica:

- Došla sam što prije kupiti sve što mi treba, u slučaju da se ne sruši sve. Ma šalim se, nedostajala mi je Supernova, govori gospođa.

Oko podne, centar se već dobrano napunio posjetiteljima, dok jedni kupuju, drugi ispijaju kave na vanjskim terasama kafića.

- Vjerojatno će kasnije doći još više ljudi, pretpostavljam navečer za Jolin koncert. Ali i ovo je sasvim solidno. Kupila sam čizme, a sad idem malo pogledati kozmetiku, znate da mi žene to volimo. To su samo glupe priče o rušenju. Ne bi nitko dovodio ljude u opasnost na ovaj način, govori nam djevojka Lucija. Ubrzo uočavamo veliku novost u centru – na prostoru bivše C&A trgovine sada stoji natpis "Božićni Super Sajam". U nekoliko prepoznatljivih drvenih kućica smješteni su božićni ukrasi, predmeti izrađeni od kamena, prirodna kozmetika te ugostiteljska ponuda, a neki već uživaju u vinu i kobasicama.

- Ovdje smo do 31. prosinca i očekujemo dobru zabavu i super promociju, govori nam djevojka sa jednog od adventskih štandova. Zabave neće nedostajati sigurno, pogotovo na kraju dana otvorenja kada će nastupiti popularni Jole, a možda će ipak sve najviše obradovati rečenica voditeljice centra Ive Surić: "Supernova se više neće zatvarati!"

Zadranke i Zadrani, mogu odahnuti...

20. travanj 2024 15:47