StoryEditorOCM
FotoreportFOTO: STRUČNI ŽIRI JE ODABRAO

„Ovo je najljepše potkrovlje u Hrvatskoj!“

Piše Iva Novak/D&D
2. prosinca 2017. - 17:45
potkrovlje_sporis19-081017 2

Neobično, drugačije, otkačeno, jedinstveno... Svim se tim riječima može opisati potkrovlje veličine čak 160 četvornih metara obitelji Sporiš u centru Zagreba koje je, prema odluci stručnog žirija D&D Grand Prixa, proglašeno najljepšim među mnogo prijavljenih.

- Presretni smo i zahvalni. Ovo priznanje te nagrada koja je uslijedila, samo potvrđuje oduševljenje svakoga tko kroči u ovaj stan. Danas kad prevladava minimalistički stil zbog brzine i drugačijeg načina života, naš dom je dokaz da stan može biti poseban i kada odiše životom, srećom, ugodom i magijom i kada se osjeća da se tu zaista živi - pričaju vlasnici.

Potkrovlje je veliko i prostrano, s galerijom i terasom koja je prava mala zen oaza, prepuna cvijeća i zelenila. Osim soba i sanitarija, sav ostali prostor u stanu je otvoren. Tako da su dnevna soba, kuhinja i blagovaonica u jednom velikom prostoru iz kojeg se ide na galeriju. U stanu dominiraju prirodni materijali, najviše drvo. Ima i jako puno starih komada namještaja koji su osvježeni nekom lijepom, jačom bojom.

- Činjenica da je ovo potkrovlje pobijedilo u jakoj konkurenciji potpuno drukčijih stilova dokazuje da novac i nije presudan u stvaranju lijepog doma, da dizajnerski komadi ili namještaj velikih renomiranih imena ne znače da će samim tim stan biti lijep ili funkcionalan. U našem slučaju sve je nekako sjelo na mjesto - zaključuju vlasnici.

25. travanj 2024 13:11