StoryEditorOCM
FotoreportFOTO: VESELA DRUŽINA NA LOVAČKOJ GOZBI

Dukić, Kalmeta, Šoša, Klarin, Segarić... „Ovakva druženja nas čine sretnima!“

Piše Branko Božić
14. prosinca 2017. - 22:53
Diana 225

U prigodi božićno-novogodišnjih blagdana u organizaciji Lovačkog saveza Zadarske županije i njegovih čelnika predsjednika Damira Perića, dopredsjednika Nevena Jurjevića, tajnika Roka Pavića i ostalih članova Izvršnog odbora, u četvrtak navečer je upriličen tradicionalni domjenak u zadarskom restoranu „Galija“.

Pozivu organizatora i domaćina odazvalo se stotinjak uzvanika i gostiju, među njima su bili članovi Izvršnog odbora LSZŽ, njegovi predavači, ispitivači i lovno kinološki suci, predsjednici Povjerenstva za lovni turizam, statutarno-pravna pitanja i kinologiju, predsjednici i tajnici svih 17 Lovačkih društava s prostora županije koji djeluju u okrilju LSZŽ kao i doajeni zadarskog lovstva, kinologije i streljaštva Vjekoslav Vjeko Surać, Slavko Pernar i drugi.

Od gostiju su bili zadarski gradonačelnik Branko Dukić i pročelnik Ureda gradonačelnika Neven Klarin, bivši gradonačelnik i počasni član županijske krovne lovačke organizacije Božidar Kalmeta, pročelnik Županijskog ureda za poljoprivredu, šumarstvo i lovstvo Danijel Segarić, glavni županijski lovni inspektor Josip Nekić, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Zadra Željko Šoša, savjetnica za poljoprivredu i ruralni razvoj Zadarske županije Olja Radović te ostali gosti.

Svih je biranim riječima pozdravio predsjednik Perić, te je održana minuta šutnje umrlim lovcima i poginulim braniteljima.

Osvrćući se na godinu na izmaku, Perić je rekao kako je ona bila uspješna za lovce Zadarske županije.

- Želim u svoje osobno te u ime svih naših dvije tisuće i petsto lovaca zahvaliti utemeljiteljima našeg saveza i svima onima koji su ga kroz proteklih 20-tak godina vodili na najbolji mogući način. Za rad naših udruga na terenu mogu samo izreći riječi hvale, ali ipak smo dužni još više pridati pozornosti uzgoju, zaštiti i očuvanju divljači te očuvanju prirodnog okoliša. Ovu prigodu također želim iskoristiti da svim okupljenima i njihovim obiteljima zaželim čestit i blagoslovljen Božić i sretnu i uspješnu Novu 2018. godinu uz onu lovačku inačicu „bila nam Dobra Kob“ - rekao je predsjednik Perić, pozvavši sve lovce da se odazovu na drugu ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi, koja će se održati u četvrtak, 28.prosinca u poslijepodnevnim satima na Odjelu transfuzije zadarske Opće bolnice.

Obraćajući se okupljenima, gradonačelnik Branko Dukić je kazao kako mu je posebna čast i zadovoljstvo nazočiti okupljanju lovaca i njihovih prijatelja.

- Po mom dubokom shvaćanju biti lovac je prije svega častan hobi i nešto što doprinosi zaštiti prirode i reprodukciji divljači. Grad Zadar je do sada podupirao rad LSZŽ, što će i ubuduće činiti. Ovakvo i slična druženja su ono što nas čini zadovoljnima i sretnima. To je prilika da pogledamo jedni drugima u oči, da porazgovaramo o lijepim i dobrim stvarima, a da sve ono ružno odbacimo. U ovom predblagdanskom ozračuju želim da vama i vašim obiteljima naredna godina bude još bolja u svim vidovima, a posebno u zdravlju. Neka vas u lovištima čuva dragi Bog i naravno prati Dobra Kob - istaknuo je Dukić, čije su riječi okupljeni popratili burnim pljeskom.

Domaćini i gosti svoje su zajedničko druženje nastavili do kasnih večernjih sati uz dobru lovačku spizu.

 

NAGRAĐENI

Gradonačelnik Branko Dukić i „lovački“ predsjednik Damir Perić su najuspješnijima lovcima i Lovačkim udrugama te institucijama uručili priznanja za 2016/2017 godinu za izvanredan doprinos u pružanju pomoći pučanstvu za vrijeme ovoljetnih požara i rujanskih poplava na prostoru Zadarske županije.

Lovački savez Zadarske županije je zlatnom plaketom i priznanjem nagradio Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Zadra, koju je primio zapovjednik Željko Šoša.

Za postignute izvanredne rezultate u sferi lovno-kinološkog streljaštva na državnom takmičenju sv. Huberta, gdje su osvojili drugo mjesto, nagrađena je ekipa u sastavu Josip Kovačević, Marino Pernar i Ivica Stulić.

Odlikovanje Drugog reda primio je Marinko Kovačević, a Trećeg reda Radames Benetti. Njima su ih odlikovali LSZŽ te Hrvatski Lovački savez iz Zagreba.

U ime nagrađenih zahvalio se Željko Šoša, koji je naglasio kako će odličje koje su dobili njegovi kolege vatrogasci krasiti njihove radne prostore, te im biti im još veći podstrek u budućem radu u očuvanju i zaštiti od svih vidova elementarnih nepogoda.

23. travanj 2024 10:51