StoryEditorOCM

UDRUGA 'SOLIDARNOST' IMA PRESUDU Zadarski osnivači će od OTP banke potraživati 11 milijardi kuna!

Piše PSD.
24. travnja 2016. - 15:47
otp_banka-111007

Priopćenje udruge "Solidarnost" prenosimo u cijelosti:

Udruga bivših zaposlenika „Solidarnost“ Zadar, Stranka hrvatskog zajedništva i Most nezavisnih lista u posjedu je pravomoćne presude kojom je Dalmatinska banka d.d. Zadar, sada OTP banka koja je, kao i INA, u suvlasništvu Mađara, isplatila samo jednog osnivača Dalmatinske banke i to Bagat Zadar, poduzeće za preciznu mehaniku d.d. Zadar, a druge osnivače, njih 122, niti jednog. 

Ovih dana u pripremi su tužbe protiv Dalmatinska banka d.d. Zadar sada OTP banke radi utvrđenja ništavosti Ugovora između Dalmatinske banke d.d. Zadar i nepoznatih osoba o prodaji osnivačkih dionica vlasništvo navedenih osnivača...

Također, pravna služba i odvjetnički tim koji su angažirali Udruga bivših zaposlenika „Solidarnost“ Zadar zatražili su sastanak s čelnicima OTP banke, a sve da se ide na nagodbu s bankom kako se nebi podnosile tužbe.

Dokaz je zato pravomoćna presuda kojom je Dalmatinska banka d.d. Zadar isplatila samo jednog osnivača Dalmatinske banke i to Bagat Zadar, poduzeće za preciznu mehaniku d.d. Zadar, a ostale ne.

Utvrđenjem ništavosti ugovora OTP banka bi osnivačima trebala isplatiti oko 11 milijardi kuna.

U Zadru, 24. travnja 2016. godine
Predsjednik Udruge bivših zaposlenika «Solidarnost» Zadar
Petar Smokrović
20. travanj 2024 15:53