StoryEditorOCM

FOTO: UPOZORENJE VOZAČIMA Zbog požara na području Zatona Obrovačkog promet je u potpunosti prekinut!

Piše PSD.
15. srpnja 2016. - 16:50
hak1.JPG

Zbog izrazito otežanog prometovanja u zoni tunela Sveti Rok (bura i požari) u smjeru Zadra i Šibenika i obrnuto, Hrvatski auto klub vozačima savjetuje da, ukoliko je to moguće, odgode putovanje.

Zbog olujnog vjetra zatvorene su: A1 između čvorova Gornja Ploča i Posedarje, Paški most i DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Zbog gustog prometa na autocesti A1 kolone su na izlazu na sljedećim čvorovima: Smjer Split: Gornja Ploča - 7. km, Maslenica - 3. km. Smjer Zagreb: Zadar 2 - 12. km Posedarje - 3. km.

Zbog požara na području Zatona Obrovačkog, na dijelu koji je obilazak zbog zatvaranja dijela autoceste A1 promet je u potpunosti prekinut. Vozače se moli za strpljenje i razumijevanje. Obilazni pravci iz smjera Zadra prema unutrašnjosti, samo za osobna vozila: stari Maslenički most-Jadranska magistrala (DC8)- Karlobag-A1 Otočac (i obrnuto); iz smjera Splita: Knin-Gračac-A1 čvor Gornja Ploča (i obrnuto).

Promet je normaliziran na dionici autoceste A1 između čvorova Vrpolje i Šibenik u oba smjera.

Samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Kikovica i Delnice, Jadranska magistrala (DC8) između Karlobag i Svete Marije Magdalene.

Na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika te na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Karlobaga dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Jak vjetar usporava promet i na riječkoj obilaznici na mostu Rječina.

Na glavnim cestovnim pravcima promet je pojačan do vrlo gust. U koloni se vozi Jadranskom magistralom iz smjera Omiša i Solina u smjeru Splita, kao i na otoku Krku u smjeru Krčkog mosta. Poteškoće u prometu, vožnja u koloni, povremeni zastoji, mogući su na gradskim prometnicama, obilaznicama, prilazima turističkih gradova i mjesta duž Jadranske obale, na cestama u Istri, graničnim prijelazima, trajektnim lukama i pristaništima i na dionicama cesta na kojima traju radovi.

HAK / Zadarski.hr

25. travanj 2024 10:55