StoryEditorOCM

UHIĆENA SUTKINJA OPĆINSKOG SUDA U ZADRU - DSV odbilo otkriti identitet osobe kojoj je skinuo imunitet!

Piše PSD.
3. studenog 2016. - 20:20
opcinski_sud_benkovac-03091

Zahtjev za odobrenje lišenja slobode, određivanja pritvora i istražnog zatvora, protiv 36-godišnje sutkinje Općinskog suda u Zadru, zbog osnovane sumnje da je počinila kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti i primanje mita, Državno sudbeno vijeće (DSV) zaprimilo je u ponedjeljak, 31. listopada od Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta i Državnog odvjetništva Republike Hrvatske. Prema Zakonu o pravu na pristup informacijama u DSV-u nisu htjeli otkriti identitet sutkinje.

- Ne možemo Vas informirati o kojoj se sutkinji radi jer je pristup toj informaciji ograničen s obzirom na to da je člankom 15. stavak 1. Zakona o pravu na pristup informacijama propisano da će se ograničiti pristup informacijama koji se tiču svih postupaka koji vode nadležna tijela u prethodnom i kaznenom postupku za vrijeme trajanja tih postupaka- izjavila je Zlatana Bihar, osoba ovlaštena za obavljanje poslova tajnika Državnog sudbenog vijeća.

 Prema informacijama iz USKOK-a u u tijeku je pretres zgrade suda u Obrovcu gdje je izmjšten sud u Benkovcu zbog obnove zgrade, te benkovačke agencije za nekretnine zbog sumnje na počinjenje više kaznenih djela primanja mita i poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti.

- Uhićene su dvije osobe zbog više kaznenih djela primanja mita i poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti. Zasad ne možemo ništa komentirati jer je istraga u tijeku - kazao je glasnogovornik USKOK-a Vuk Đuričić.

 Po nalogu USKOK-a jutros, kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, uhićena je jedna sutkinja Općinskog suda u Zadru, Stalna služba u Benkovcu, zbog sumnje da je počinila kaznena djela primanja mita i zloupotrebe položaja i ovlasti. 

Osim nje uhićena je i 51-godišnja vlasnica jedne tamošnje agencije za nekretnine, koju se sumnjiči da je poticala sutkinju na zloupotrebu položaja i podmićivala je da riješi određene predmete u skladu s njezinim interesima.

Prije uhićenja, USKOK je od Državnog sudbenog vijeća zatražio da se ukine imunitet osumnjičenoj sutkinji, čemu je DSV, kako doznajemo, jučer poslijepodne i udovoljio. U tijeku su pretresi domova i poslovnih prostora uhićenih osoba na zadarskom području.

 

Zadarski.hr

27. travanj 2024 00:56