StoryEditorOCM
KalelargaKONOBARI ZADARSKOG NOĆNOG KLUBA OPTUŽENI ZA IZNUDU

Norveškim turistima prijetili smrću, a jednog udarili teleskopskom palicom

12. prosinca 2016. - 21:00
Nasilje

Zbog iznude norveških turista, Općinsko državno odvjetništvo u Zadru (ODO) podignulo je optužnicu protiv 31-godišnjeg Kristijana M. i 27-godišnjeg Roka Š. - konobara Gentlemen's cluba na zadarskom Boriku.

Optužnicom se terete da su 19. srpnja oko 4,50 sati u Gentlemen's clubu norveškim državljanima T. E. i T. E. B. zaprijetili da će ih ubiti nakon što su ovi prethodno prigovorili iznosu računa prema kojem četiri naručena pića morali platiti 6.500,00 kuna.

Konobari nisu uvažili njihovo negodovanje već su nakon toga prisilili prvog da im da bankovnu karticu koju su potom provukli kroz POS uređaj na šanku kluba, te u dva navrata naplatili 5.129,67 norveških kruna – protuvrijednosti 4.103,73 kune. Kako na tom računu nije bilo više novca zatražili su potom od drugog turista da sa svojom karticom plati preostali iznos, što je ovaj odbio, nakon čega ga je 31-godišnji Kristijan M. teleskopskom palicom udario po glavi.

Kako im je ovaj i nadalje odbijao dati karticu, njegov prijatelj im je dao svoju bankovnu karticu koju su aktivirali kroz POS uređaj, ali nisu uspjeli realizirati transakciju zbog nedostatka novca na računu.

U svojim obranama optuženi su povrgnuli kazneno djelo kazavši kako su turisti tu večer pili više pića od broja kojeg su naveli, te da su unaprijed bili upoznati sa cjenikom kao i da im je pravilno bio izračunat račun pića koji su konzumirali. Također su naveli da turista iz Norveške nisu udarili teleskopskom palicom, već da su ih po naredbi vlasnika potjerali iz kluba nakon što nisu mogli od njih naplatiti potrošeno piće.

24. travanj 2024 08:40