StoryEditorOCM
KalelargaOTKRIVAMO: UZ GROFA, JEROLIMOVA, KOLEGU, BAREŠIĆ I CELENTA POSTOJI JOŠ NETKO...

Policija je kao šestog za malverzacije u Preku prijavila Jerolima Urodu!

Piše Zadarski.hr
13. siječnja 2017. - 18:37
jerolim_uroda-030314

Za zlouporabu položaja i ovlasti u aferi Preko, zadarska kriminalistička policija podnijela je kaznene prijave protiv ukupno šest, a ne pet osoba, kao što je to bilo navedeno u policijskom izvješću od petka. Šesta osoba je Zadranima dobro poznati, 69-godišnji Jerolim Uroda, bivši dugogodišnji pročelnik županijskog ureda za pomorstvo, koji je bio nadležan za izdavanje koncesijskih odobrenja na pomorskom dobru.

U policiji su nam potvrdili da je Uroda šestoosumnjičeni, ali nismo uspjeli doznati za koja se djela točno tereti. Podsjetimo, kaznenu prijavu policija je podnijela protiv Zvonimira Nižića Grofa, Ante Jerolimova, Lenka Celenta, Mire Barešić i Branka Kolege.

Istraga policije trajala je dvije godine, a pokrenuta je na zahtijev Državnog odvjetništva nakon javnog pogovora o sumnjivim događanjima u Općini Preko od 2006. do prošle godine.

Uroda je u karijeri bio gradonačelnik Biograda, radio je u Iliriji, a od 1997. do odlaska u mirovinu 2014. bio je pročelnik županijskog upravnog odjela za more i turizam.

Grad Biograd je nedavno odlučio da 15. siječnja, povodom Dana grada, na blagdan sv. Stošije, nebeske zaštitnice grada, Urodi uruči nagradu za životno djelo.  

18. travanj 2024 10:51